Стоях пред съдебната зала, а от челото ми се стичаха

...
Стоях пред съдебната зала, а от челото ми се стичаха
Коментари Харесай

Семейна мъка: За да спечели децата, в съда ме дрогира и снима гола с чужд човек

Стоях пред правосъдната зала, а от челото ми се стичаха тънки струйки пот. На крачки от мен, с пренебрежително вдигната глава, стоеше брачният партньор ми. Адвокатът му сподели нещо, след това двамата се обърнаха към мен и се разсмяха. Болеше ме, тъй като, с цел да поддържат татко си в правосъдната борба, до него стояха двете ни дъщери – Симона и Соня.
Израснах в патриархално семейство. От дребна родителите ми ме научиха, че задачата на една жена е да сътвори дом и да роди деца. Да бъде вярна на брачна половинка си, добра майка и стопанка.

Когато приключих гимназия, започнах работа като сервитьорка в един ресторант. Исках да избягам от непрекъснатия надзор, който нашите упражняваха върху мен. Често да обядват в заведението идваха Венци и Петко. Въпреки че бяха братя, двамата се различаваха като деня и нощта. Тъмнокосият Венци изглеждаше като тези хора, за които родителите ме предупреждаваха, че са нечестни. Вечно навъсен, в никакъв случай не поздравяваше, а в погледа му се четеше пренебрежение към останалите. Русокосият Петко беше с две години по-млад, вежлив, а на лицето му грееше усмивка. Харесахме се взаимно, а с времето той завоюва освен мен, а и строгите ми родители.

И с тяхната благословия 2 години по-късно аз станах брачна половинка на Петко. От покорна щерка се трансфорах в покорна брачна половинка. Мъжът ми не ми разреши да работя. Трябваше да си заставам вкъщи и да отглеждам децата, които родих едно след друго. Нямах персонални пари и разполагах само с това, което брачният партньор ми даваше. Понякога Венци ни гостуваше, само че те не бяха близки. Деверът ми беше черната овца в фамилията.
Времето течеше, Петко стана процъфтяващ предприемач. Симона и Соня пораснаха, нямаха потребност от моите грижи и взех решение, че мога да стартира работа. Когато споделих на Петко, той полудя. Крещеше, че жена му няма да бъде слугиня и да съсипе престижа му.
Не одобрих изискванията му, разпалих се и с цел да покажа, че съм решена на всичко, направих нещо, което изискваше храброст – напуснах го. Няколко дни живях в дома на другарка, само че откакто не съумях да си намеря работа, а парите ми свършиха, се прибрах у дома. Мъжът ми не сподели нищо, само че по погледа му личеше какъв брой е удовлетворен, че съм се върнала с подвита опашка.
Година по-късно още веднъж го напуснах поради Хари – млад доктор, с който се срещнах в интернет. Момичетата също го харесаха и се отнасяха другарски с него, даже умерено одобриха новината, че с татко им се развеждаме. Един ден напълно инцидентно срещнах Венци. За моя голяма изненада намръщеният ми зет ме поздрави общително и ми пожела благополучие в новия ми живот. На разлъка ме предизвести да се вардя от Петко, тъй като той не би позволил да си потегли от него толкоз елементарно. Било въпрос на чест, а за брат му това е мъчителен въпрос.

Две седмици преди делото Петко ми се обади и ме помоли да се срещнем, с цел да обсъдим детайлностите към развода. Уверена в себе си и надявайки се, че ще се разделим цивилизовано, умерено отидох. Оказа се, че с мъжа ми сме сами: девойките бяха на посетители на другари. Усмихнат, като че ли щяхме да приказваме за най-обикновени неща, Петко ми сипа уиски и седна до мен. За да се отърся от напрежението, изпих алкохола на един мирис. Минути по-късно усетих, че потъвам в дълбока дупка. Когато пристигнах на себе си, видях, че лежа гола на леглото в спалнята, а до мен някакъв чужд мъж, който беше поставил ръцете си върху гърдите ми. Стреснато се огледах и изпищях.
Вратата се отвори и Петко влезе в стаята. Приближи и ми хвърли фотоси, на които бяхме аз и непознатият. „ Виж си резила, мръснице! – сподели той. – Сега всички ще схванат за какво те напущам и каква долна жена си ти! “ После се обърна и излезе.

За малко време фотосите станаха обществени. Хари не ми повярва, че нямам виновност, и ме напусна, децата също ми обърнаха тил. Но най-вече се притеснявах от реакциите на родителите си.
Докато стоях с наведена глава, адвокатката ми прикани нов очевидец. Вратата се отвори и в залата влезе Венци. Съвсем умерено зет ми описа пред съдията, че е дочул по какъв начин брат му предлага да заплати на някакъв чужд, с цел да инсценират невярност в леглото. Била съм дрогирана и по тази причина не помнех нищо. Съдията одобри показанията му в моя изгода, а аз освен спасих достойнството си, само че получих и своя дял от имуществото ни.
След делото родителите ми ме прегърнаха и обявиха, че в никакъв случай не са се съмнявали в мен. Момичетата също ми желаеха опрощение.
Що се отнася до Хари, взех решение, че не желая да прекарам остатъка от живота си с човек, който ме зачерта при първото съществено предизвикателство.
Днес пребивавам при нашите. Започнах работа в дребна компания. Дъщерите ми останаха при Петко. Лош или добър, той е техен татко и те го обичат. Освен това има опция да им обезпечи по-добър живот от мен.

Лина

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР