Стоях над 3 часа в КАТ, за да подам документи

...
Стоях над 3 часа в КАТ, за да подам документи
Коментари Харесай

Опашките в КАТ изчерпват търпението на столичани

Стоях над 3 часа в КАТ, с цел да подам документи за издаване на шофьорска брошура, а пристигам за повторно тази седмица ", споделя мъж, който е останал засегнат от метода на обслужване в институцията.

За да подадат документи за издаване или възобновяване на шофьорските си книжки, на столичани им е належащо да прекарат приблизително по към 3 часа на опашките в централата на КАТ в София. За задачата хората стартират да се подреждат в ранните часове на деня, с цел да избегнат дългото очакване.

Предвидените гишета за обслужване на гости, които желаят да подадат документите си за издаване на удостоверение за ръководство, са 8. В петък, при започване на работния ден, в институцията бяха отворени две и в 7.30 ч. към 60 души към този момент чакаха. 3 часа по-късно отворените гишета към този момент бяха 4, само че потокът от хора набъбна двойно. Според посетителите в никакъв случай не са отворени и осемте пункта и по този начин се удължава прекараното време в институцията. По думите им най-вече работят 5 гишета, а останалите три не се употребяват за нищо друго с изключение на за бюра, където хората по-удобно да попълнят формулярите си.

 В чакалнята на КАТ хората губят часове, с цел да подадат документите си.
© Георги Кожухаров

В чакалнята на КАТ хората губят часове, с цел да подадат документите си.

Продължителното очакване ядоса хората, защото множеството излизат от работа, с цел да отидат до КАТ. За да спестят време те прибягват до различни способи. Някои от тях се връщат в постройката в разнообразни часове от деня с вярата, че чакащите ще са намалели. Други разчитат на свои познати, които имат опция да минат по-рано и да изтеглят билет с следващ номер от автомата на входа. Възможно е обаче редът от билетите да бъде изтърван, тъй като номерата на отказалите се гости минават по-бързо през гишетата. Поради огромния брой чакащи в петък към 12 ч. на машината беше залепена записка, която осведоми посетителите за това, че автоматът краткотрайно прекратява даването на билети за издаване или възобновяване на свидетелства за ръководство.

При подаване на документи за издаване на шофьорска брошура жителите получават бланка за попълване. След това е належащо още веднъж да се върнат в гишето и да я дават на служителя от КАТ. За второто деяние обаче, не се дефинира ред и има възможност хора от опашката да бъдат прередени, тъй като към този момент попълнилите формуляра могат да влизат в пунктовете без да изчакват.

Според институцията нужният ред е обезпечен

" Дневник " се свърза с пресцентъра на Столична дирекция на вътрешните работи, като от там обясниха, че времето за обслужване на подаващите документи за шофьорски книжки не е " константна големина ". На въпрос за какво се отварят единствено до 5 гишета, от пресцентъра дадоха отговор, че всеки ден обстановката е друга и е допустимо да има чиновници в отпуск или в болнични. До момента от Столична дирекция на вътрешните работи не са осведомени със случаи, в които чакащи на опашката са били прередени. Според тях автоматът, предоставящ билети с номера обезпечава нужния ред измежду опашките, а чиновниците излизат в почивки денем по друго време, с цел да не стопира действието на гишетата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР