Стотици врачани подкрепиха и се присъединиха към протеста на медицинските

...
Стотици врачани подкрепиха и се присъединиха към протеста на медицинските
Коментари Харесай

Стотици врачани подкрепиха протеста на медиците от МБАЛ-Враца

Стотици врачани поддържаха и се причислиха към митинга на медицинските чиновници на МБАЛ "Хр. Ботев " във Враца. На митинга, почнал в двора на лечебното заведение, хората с плакати и апели, желаеха страната да поеме своята отговорност и да избави регионалната болница, в която здравна помощ и лекуване годишно търсят близо 200 000 души, в това число и от прилежащите области Видин и Монтана.

Протестът на медици и пациенти бе подсилен и от лекарите и медицински сестри от общинските лечебни заведения. Всички дружно за половин час блокираха придвижването по бул. пред болничния комплекс в града. Необявената обсада затрудни за малко придвижването по пътя. Сред спрените коли се оказа и този на кмета на Враца Калин Каменов, който заминаваше за среща в министерството на опазването на здравето по проблемите на врачанската болница.

Каменов беседва с протестиращите. Той показа техните терзания от възможното затваряне на лечебното заведение и ги увери, че общината ще направи всички допустимо това да не се случи. Той изясни на хората, че чака от диалозите си в столицата да разбере какви съответни планове има министерството на опазването на здравето за избавяне на МБАЛ- Враца, на която е принципал. Калин Каменов сподели, че за на следващия ден е планувана изключителна сесия на общинския съвет. На съвещанието единственият въпрос, който ще се разисква, е бъдещото на болничното заведение, добави той и сподели, че всичко, което е в пълномощията на община Враца ще бъде направено. Хората обявиха, че гражданският митинг ще продължи, до момента в който врачанската болница не бъде избавена от банкрут.

Протестът мина в границите на обедната отмора - по този начин както бе разгласен и проведен в обществените мрежи.

Държавата държи 76 на 100 от акциите в болничното заведение, а останалите се разпределят сред общините в област Враца. Сред тях община Враца е с максимален дял от 12 %.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР