Стотици цивилни и военнослужещи бягат и днес от Афганистан през

...
Стотици цивилни и военнослужещи бягат и днес от Афганистан през
Коментари Харесай

Талибаните увериха, че няма да атакуват границата на Афганистан с Таджикистан

Стотици цивилни и военнослужещи бягат и през днешния ден от Афганистан през границите с Иран и Таджикистан, предаде Ройтерс.

Делегация на талибаните в Москва увери, че таджикската граница няма да бъде атакувана. Пред медиите в съветската столица представителят на талибаните Шахабудин Делауар даде още обещания:

„ Гарантираме, че нашата земя в никакъв случай няма да бъде употребена още веднъж от трета страна. Искаме ДАЕШ да приключи активността си в Афганистан. Уверяваме интернационалната общественост, че ще вземем ограничения против производството на опиати. Може би ще ви е забавно да узнаете че 85% от страната към този момент е под властта на ислямския емират. Призоваваме интернационалните филантропични организации да продължат да работят в тези региони. Искаме всички елементи от афганистанското общество да вземат присъединяване в построяването на страната съгласно размера и етническата си принадлежност “.

От държавното управление в Кабул отхвърлиха като агитация изказванието, че съперникът владее по-голямата част от страната. Един от ветераните от гражданската война от 90-те години - Исмаил Хан, прикани от Херат за всеобща готовност против талибаните.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР