Стотици трактори блокираха пътища Брюксел, докато европейските лидери се събираха

...
Стотици трактори блокираха пътища Брюксел, докато европейските лидери се събираха
Коментари Харесай

Блокада в Брюксел: Фермери излязоха на протест пред Европейския парламент

Стотици трактори блокираха пътища Брюксел, до момента в който европейските водачи се събираха за изключителното си съвещание в града. Част от стачкуващите се насочиха към европейските институции, като хвърлиха плява пред Европейския парламент, а по-късно я възпламениха. Към фасадата на постройката полетяха бутилки, яйца и фойерверки. Полицаите използваха сълзотворен газ.
Трябва да се вземат незабавни ограничения в интерес на фермерите. Не печелим задоволително, получаваме по-малко от минималната заплата. Има някои, които получават по-малко от 1000 евро на месец.
Шарл-Алберт Дегради, белгийски фермер
От нас към този момент се желае да плащаме доста, от нас се желае да вършим доста неща за природата. Нямаме проблем с това, само че би трябвало да го финансираме. Трябва да плащаме, с цел да финансираме зеления бюджет.
Пиер Лебрен, белгийски фермер

Протестите не престават и в редица други европейски страни. Фермерите споделят, че не получават задоволително средства, само че в това време са изправени пред доста налози и правила, свързани със зеления преход. Освен това предизвестяват за нелоялна конкуренция.

Днес във Франция обаче управляващите показаха ограничения в интерес на фермерите, с което се стигна до решение да отстранен блокадите.

Европейски Съюз към този момент даде знак, че е подготвен на отстъпки - от Европейската комисия предложиха да облекчат изискванията. В същото време се предлага удължение на безмитния импорт и квотите за храни от Молдова и Украйна с още една година, само че от Брюксел си резервират правото да трансформират тези ограничения при нужда.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР