Стотици търговски обекти, заводи и жилищни блокове, разположени по Брезовско

...
Стотици търговски обекти, заводи и жилищни блокове, разположени по Брезовско
Коментари Харесай

Заради забавен ремонт на път: Има напрежение в най-голямата търговска зона в Пловдив

Стотици търговски обекти, фабрики и жилищни блокове, ситуирани по „ Брезовско шосе ” в Пловдив, се оказаха в строителен капан. Причината е ремонт на булеварда, който се прави по третия Лот на водния цикъл.

След цялостното разкопаване на шосето строителните действия забуксували и забавянето към днешна дата е повече от 350 дни от крайния период на осъществяването. Търговците, чийто бизнес е изправен пред банкрут, събират протестна подписка, а тази заран излязоха и на импровизиран митинг. Над 500 са засегнатите обекти.

„ Съкратих служащите, не можем да устояваме, тъй като няма достъп до комерсиалните обекти. Няма метод за работа към този момент повече от 3-4 месеца ”, съобщи Радослав Ангелов, притежател на автосервиз.

„ Тировете минават по обходен маршрут, само че и той е неосъществим, тъй като е в ями. Има и доста изострен завой, който затруднява тировете. Клиентите ми спаднаха с 60% ”, сподели различен протестиращ.

Търговците споделят, че са се свързали с виновните институции, с цел да питат за какво толкоз дълго продължава ремонтът, само че получили уклончиви отговори.

От общината обявиха пред, че повода за забавянето е пропуск в плана. От общината към този миг не се ангажират със период, по кое време ще бъде приключен ремонтът.

„ В момента ремонтът е спрян, поради откритите археологически разкопки, които съставляват жилищно населено място от ранния неолит. Чакаме позволение от Археологията, с цел да можем да продължим. Имаме уверението на Археологическия музей, че строителните работи ще бъдат възобновени от 1 април 2023 година ”, споделя Румен Лемберов, началник на плана в община Пловдив.

По думите му направеният преди повече от 10 години план не е имал археологично проучване.  

„ Когато стигнахме до тази част, имахме наставление от Министерството на културата, което ние спазихме ”, сподели Лемберов.

Търговците не одобряват тези пояснения и заплашват с блокади на кръстовище.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР