Стотици стари автомобили са изоставени от собствениците им по софийските

...
Стотици стари автомобили са изоставени от собствениците им по софийските
Коментари Харесай

Стотици стари коли са изоставени по софийските улици

Стотици остарели коли са изоставени от притежателите им по софийските улици. Същевременно има дефицит на паркоместа. В столичния регион „ Оборище” единствено на няколко улици има десетки коли, които не са употребени от години.

Някои са остарели представители на съветската автомобилна промишленост, други са със спукани гуми и явно не могат да се движат, само че заемат паркоместа. А това е тестване за водачите като Христо Трайков.

„ Имало е случаи, когато си кръжа по този начин, очаквам да излезе някой. И в това време виждате автомобил, който стои по този начин от години”, споделя той.

От Столичния инспекторат регистрират, че единствено за предходната година са премахнали наложително към 100-ина изоставени автомобила. Собствениците им са предизвестени със стикери да ги реалокират. Ако не го създадат, след 3 месеца подвигат колите и постановат санкции.

„ От 300 до 1000 лв. и зависи от това къде е зарязан този авномобил, дали не основава причина за злополука, дали не е в градинка, където са унищожени зелените площи”, разяснява инж. Полина Асенова от Столичния инспекторат.

За да бъде вдигнат остарелият автомобил, би трябвало да не е минавал механически обзор 3 години. Общината търси благоприятни условия за облекчение на регламента, да вземем за пример понижаване на периода, който е нужен за пускане на тази процедура.

Така няма да е належащо да се чака дълго време, с цел да може колите, които не се употребяват, да бъдат премахвани. От инспектората обясниха, че има притежатели, които отстраняват залепените върху колите им стикери, само че това няма да им спести санкциите, в случай че са в нарушаване.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР