Стотици служители на Amazon открито разкритикуваха екологичната позиция на онлайн

...
Стотици служители на Amazon открито разкритикуваха екологичната позиция на онлайн
Коментари Харесай

Стотици служители на Amazon на бунт срещу позицията на Безос за климата

Стотици чиновници на Amazon намерено разкритикуваха екологичната позиция на онлайн колоса за търговия на дребно в нарушаване на информационната политика на компанията.
Компанията постоянно е подложена на критика поради въглеродните си излъчвания заради високата консумация на сила за големите си сървъри. Тя е построила своя триумф и на гърба на голяма логистична мрежа за авто превоз, с цел да обезпечи бързи доставки, което генерира доста парникови газове, главният провинен за изменението на климата.
Основателят на Amazon Джеф Безос на 19 септември предходната година пое обществени задължения за запазване на околната среда, като по-специално даде обещание, че компанията ще бъде неутрална във връзка с въглеродните излъчвания до 2040 година
AECJ съобщи, че това е незадоволително и Amazon би трябвало да се стреми към цел до 2030 година, предава Агенция Франс Прес, представен от БГНЕС.
Повече от 300 чиновници се подписаха под обява в блога на Amazon с името Служители за климатично правораздаване (AECJ), която упорства компанията да отиде по-далеч в проекта си за справяне с климатичните промени, който беше разгласен с огромна гласност през септември.

The protest of #Amazon`s business practices by 340+ staff openly challenges #Amazon after two employees say they were threatened with firing over climate activism https://t.co/8cttv9ZWzW
— NewsML (@NewsMLOfficial) January 27, 2020
Членовете на групата подлагаха на критика обществено компанията, само че някои бяха предизвестени, че могат да бъдат уволнени.
" Протестът е най-голямата акция на чиновници, откогато Amazon заплаши да уволни служащи за това, че се изричат за ролята на компанията в климатичната рецесия ", съобщи AECJ.
" Като служащи на Amazon ние сме виновни освен за триумфа на компанията, само че и за нейното влияние. Наша морална отговорност е да дадем публичност и измененията в информационната политика ни попречват да упражняваме тази отговорност ", сподели Сара Трейси, инженер по създаването на софтуера в Amazon.
Amazon има близо 650 000 непрекъснати чиновници в края на 2018 година, съгласно годишния отчет на компанията.
Околната среда и изменението на климата бяха в центъра на доста от изявленията в неделя, само че Amazon беше подложена на критика и за други действия, като даване на благоприятни условия за изкуствен интелект на компании от петролния бранш.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР