Стотици сирийци, потърсили убежище в съседен Ливан заради войната в

...
Стотици сирийци, потърсили убежище в съседен Ливан заради войната в
Коментари Харесай

Бегълци от войната се завръщат у дома

Стотици сирийци, потърсили леговище в прилежащ Ливан поради войната в родината си, се завърнаха в Сирия, заяви сирийската държавна организация САНА, представена от DPА.

Хората, най-вече дами и деца, дойдоха на граничния пункт Замрази от град Арсал в Североизточен Ливан. После те бяха превозени с рейсове до села под контрола на държавните сили в региона Каламун край столицата Дамаск, съобщи САНА, без да показва цифри.

Според ливанската телеграфна организация ННА става дума за 400 група от души, които, като акцентира медията, се връщат в Сирия "доброволно ".

През юни близо 400 други сирийци дойдоха в Каламун от Арсал, където има бежански лагер за над 60 хиляди сирийци. В Ливан обитават към един милион сирийци, избягали от гражданската война в родината им, почнала през 2011 година.

Миналия месец ливанските управляващи отхвърлиха да възобновяват разрешителните за непрекъснато престояване на чиновниците на организацията на Организация на обединените нации за бежанците. Те упрекват службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации за бежанците, че предизвестява бежанците да не се връщат в Сирия.



Ливански представители неведнъж са казвали, че бежанците са тежко задължение за стопанската система на страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР