Стотици са сигналите за щети от бурния вятър в Пожарната,

...
Стотици са сигналите за щети от бурния вятър в Пожарната,
Коментари Харесай

Бурята не спира: стотици паднали дървета, разрушени покриви...

Стотици са сигналите за вреди от бурния вятър в Пожарната, като най-вече са в София, Враца, Монтана, оповестиха от Главната дирекция. Те са за паднали дървета, клони и рискови железни покривни структури, които са се откъснали. В момента пожарникари са изпратени на 37 други сигнала в разнообразни обитаеми места.

Три девойки на 12 и на 13 години са признати в болница с пострадвания от паднало дърво в Пловдив. Едното дете е с травми на таза, а другите две с травма на главата, само че пострадванията им не са тежки, оповестиха от Спешна помощ. Децата са в положително положение, оповестиха и от УМБАЛ " Свети Георги ", където са откарани с кола за спешна помощ Около 14 часа 4деца са седели на пейката пред блок на улица " Богомил " 67, когато 60-годишно дърво се пречупило от мощния вятър и се стоварило върху тях.

От пожарната в Пловдив оповестиха, че единствено за час са получени 10 сигнала за катастрофи, породени от мощния вятър - паднали дървета, сухи клони и част от външна мазилка. Един от сигналите е дърво и клони, паднали върху три коли в двор сред улиците " Радецки " и " Филип Македонски ". С вреди са " Хонда ", " Сузуки " и " Хюндай ". Живущите там са подали сигнал до " Паркове и градини ". На място са и огнеборци, които се пробват да освободят колите.



" Всичко се случи преди към час. Дърво се стовари върхи колите. Сега се пробват да го отрежат. Все още не мога да видя какви са вредите, само че на пръв взор сплескан таван и калници. Преди седмица клон от това дърво се стовари върху колата на комшия ", разяснява един от пострадалите - Станислав Иванов.

Засега от общинското дружество " Паркове и градини " съумяват да отреагират на всички сигнали, само че предизвестяват жителите да внимават за летящи предмети.

До момента от сутринта над 170 сигнала, свързани със мощния вятър са отработени от спешните екипи на Столична община и столичната пожарна. Повече от половината от тях са за паднали клони и дървета, а останалите за наклонени строителни огради, ламарини, билбордове, светофарни уредби. Най-много са сигналите от регионите " Младост ", " Витоша ", " Люлин ", " Искър ", " Подуяне ", " Надежда ". На към 60 от сигналите са се отзовали екипите за клони и дървета на територията на паркове и градини. Към 15,30 часа от системата 112 са постъпили над 210 сигнала.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР