Стотици протестиращи обсъдиха сградата на полицейското управление в Нова Загара

...
Стотици протестиращи обсъдиха сградата на полицейското управление в Нова Загара
Коментари Харесай

Напрежението в Нова Загора ескалира след убийството: Яйца и бутилки полетяха към РПУ-то

Стотици протестиращи разискаха постройката на полицейското ръководство в Нова Загара с крясъци " Мафия ", " Убийци " и " Оставка ".

Причината е убийството на 52-годишен мъж, брачен партньор на съдийка от Районния съд, в четвъртък вечерта след кавга в денонощен магазин в центъра на града.

Стигна се до конфликти, замеряне на постройката и служителите на реда с бутилки и яйца, съобщи bTV.

Целият персонален състав на полицейскато ръководство е в постройката. Вървят договаряния сред служителите на реда и протестиращите. Жителите на града желаят отговори и оставка на управлението на ръководството.

Заради серията произшествия с обвинения хората от Нова Загора живеят в боязън.

Убиецът на мъжа е престъпно проявен, осъждан е седем пъти за закононарушения от общ темперамент - обири, за ръководство на моторно транспортно средство след приложимост на алкохол и за причиняване на телесна щета, оповестиха по-рано от Окръжна прокуратура - Сливен. По информация на полицията той постоянно пътувал в чужбина, родителите му работят във Франция. Преди седмица той е намушкал различен млад мъж, задържан е за 24 часа, по-късно пуснат на независимост. Трябвало е да бъде настанен в психиатрия.

До убийството през предходната нощ се стига откакто жертвата направила забележка на обвинения за това, че е вдигал звук в магазина. Той е нанесъл три прободни рани в горната част на тялото на 52-годишния мъж. Извършителят е използвал алкохол, като на местопроизшествието е бил тестван с дрегер, който е отчел към два промила алкохол в кръвта.

" Извършителят не е психологично болен, каквито изявления се появиха в медиите ", разяснява Окръжна прокуратура - Сливен Ваня Белева.

След убийството от полицията дадоха обещание засилено полицейско наличие.

На причинителя е повдигнато обвиняване за съзнателно ликвидиране, арестуван е за 72 часа с прокурорско разпореждане и следва да бъде импортирано искане за непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража ". Предвиденото от закона наказване е от 10 до 20 години затвор.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР