Стотици пожарникари се бориха с пожара, бушуващ в португалска община

...
Стотици пожарникари се бориха с пожара, бушуващ в португалска община
Коментари Харесай

Голям пожар избухна край Лисабон

Стотици пожарникари се бориха с пожара, вилнеещ в португалска община покрай столицата Лисабон , оповестява организация Ройтерс. Високите температури и мощните ветрове затрудняваха гасенето на пламъците.

Подкрепени от водни бомбардировачи и 123 транспортни средства, повече от 400 пожарникари бяха докарани след пожар, избухнал в планински регион на община Мафра.

Огромен облак черен пушек се изви над град Венда до Пинейро в Мафра, като пожарът принуди управляващите да блокират няколко пътя и да изтеглят дом за възрастни хора. Много локални напуснаха домовете си от боязън.

Димът, издигащ се от пожара, може да се види от центъра на град Лисабон, на към 33 км на юг.

Други пожари бушуват на други места в Португалия, в това число в централната община Оурем, където пламъците унищожиха хиляди хектари преди две седмици. Повече от 1000 пожарникари бяха мобилизирани в цялата страна.

Подобно на други европейски народи, Португалия претърпя гореща вълна през последните седмици, с температури над 40 градуса по Целзий в разнообразни елементи на страната. Въпреки че жегата понижа, температурите още веднъж се повишават.

Метеорологичната организация IPMA заяви, че три региона в северна Португалия ще бъдат в " алена паника " за рискови горещини в понеделник.
 Португалия се бори с пожари след рекордни жеги
Португалия се бори с пожари след рекордни жеги

Страната записва температури от над 40 градуса по Целзий в доста части
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР