Стотици пловдивчани аплодираха в продължение на повече от десет минути

...
Стотици пловдивчани аплодираха в продължение на повече от десет минути
Коментари Харесай

Приказка с картини на Майстора оживя на Гребната 

Стотици пловдивчани приветстваха в продължение на повече от 10 минути изумителния мултимедиен театър с плаващите и светещи картини на Владимир Димитров-Майстора на Гребната база в събота вечерта. Още в ранния следобяд ленд-арт инсталацията „ Момиче измежду слънчогледи “, ситуирана върху повърхност от 4 дка, плаваше в топлия канал и радваше посетителите. Девойката бе обградена от 24 слънчогледи. Картината е нарисувана със 120 литра багра.

Кулминацията на шоуто пристигна вечерта с мултимедийния театър, включващ съвременен балет, 3D мапинг и рисунка върху водна стена. Концертът стартира с осъществяване на остарели жетварски песни от четири девойки, облечени в стогодишни национални носии. След сцената бе превзета от балет с девойки, носещи облекла съвсем като тези в картините на Майстори.

Те извършиха танци с платно, върху което бяха прожектирани някой от емблематичните творби на гениалния художник. После светещите картини бяха изобразени и върху самите девойки и те се трансфораха в „ Живите картини на Майстора “. Приказната приказност под режисурата на Лозен Йорданов продължи към 50 минути и остави публиката без мирис.

Накрая на фона на достоверна българска музика картини на Майстора бяха изобразени върху огромен воден екран посредством модерни софтуерни средства (лазери и диодни видео-стени).

Уникалният план е дело на кюстендилската школата по изобразяване „ Новите майстори “ на учителя по изобразяване Евгени Серафимов и цели да разпространява творчеството на Майстора в Европа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР