Стотици пешеходци се включиха в кампанията , проведена в Асеновград.

...
Стотици пешеходци се включиха в кампанията , проведена в Асеновград.
Коментари Харесай

Полицаи и общинари изненадаха пешеходци и шофьори за Деня без автомобили

Стотици пешеходци се включиха в акцията, извършена в Асеновград. Инициативата е част от " Европейска седмица на подвижността ". Акцията в Асеновград се организира взаимно сред общината и Районното полицейско ръководство.

 Предложение: Всяка неделя да е ден без коли в София Предложение: Всяка неделя да е ден без коли в София
За поредна година София се включи в Международния ден без коли. По този мотив синята зона за паркиране в столичния център е затво...
Полицаи и общински чиновници раздаваха стикери, задачата на които бе да се стимулират жителите да вървят пешком. Идеята на акцията е да се разпространява пешеходния туризъм, тъй като придвижването е един от значимите фактори за поддържане здравето на човек.

И не на последно място - опазването на околната среда и въздуха от замърсяване, породено от моторните транспортни средства .

Стикерите с надпис " Община Асеновград и районно управление (на МВР) - Асеновград Ви благодарят, че станахте част от акцията " Ден без коли! " изненадаха пешеходци и водачи по пътя към Асеновата цитадела.
 Ден без коли в центъра на София Ден без коли в центъра на София
На 22 септември София се причислява към обичайна към този момент за Европа самодейност Ден без коли в границите на Европейската седмица...

Придвижващите се пешком описаха, че обичат да се разхождат из чистия въздух на природата и го вършат при всяка опция.

А част от спрените водачи на коли поддържаха самодейността, като дадоха обещание, че ще употребяват колите си по-рядко и най-вече - при нужда. В рамките на към час бяха раздадени близо 190 стикера.

 Внимание пешеходци - пресичайте вярно, следят ви Внимание пешеходци - пресичайте вярно, следят ви
До 25 септември у нас е в ход профилирана полицейска интервенция за пътна сигурност, заяви основен контрольор Николай Крушарски от отд...
Асеновата цитадела се радваше на висока посещаемост от страна на локални поданици и посетители на Асеновград, които се възползваха от безплатния вход за туристическия обект. Групи с туристи от Шумен, Бургас и даже от Сингапур също посетиха крепостта.

Полицейските чиновници обясняваха в детайли на водачите, че задачата на акцията е да се разпространява пешеходното напредване или да се употребява различен превоз. По този метод ще се понижи и броят на пътнотранспортните катастрофи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР