Стотици пациенти в болницата са били взети за заложници, казва

...
Стотици пациенти в болницата са били взети за заложници, казва
Коментари Харесай

Директор на болница в Хаити казва, че банда е нахлула и е взела жени и деца за заложници

" Стотици " пациенти в болничното заведение са били взети за заложници, споделя шефът.

От EVENS SANON Associated Press, 15 ноември 2023 година, 15:37

ПОРТ-О-ПРЕНС, Хаити -- Тежко въоръжена тайфа обкръжи болница в Хаити в сряда, хващайки в капан дами, деца и новородени вътре, до момента в който полицията не ги избави, съгласно шефа на медицинския център, който моли за помощ посредством обществените медии.

Хосе Улис, създател и шеф на Болничният център Fontaine в разтегнатия сиромашки квартал Cite Soleil в столицата Порт-о-Пренс сподели пред Асошиейтед прес, че банди подпалват домовете към болничното заведение и не разрешават на всички вътре да изоставен. По-рано той сподели, че наподобява банди са влезнали в болничното заведение.

Ulysse сподели, че националната полиция на Хаити е откликнала на апела му за помощ и е пристигнала с три бронирани камиона, с цел да се изтегля 40 деца и 70 пациенти в частен дом в по-безопасна част на града. Сред внимателно евакуираните има деца на О2, сподели той.

„ Бандите управляват изцяло региона “, сподели той.

Говорител на националната полиция на Хаити не върна незабавно известие за коментар.

болничното заведение се смята за оазис и избавителен пояс в общественост, завладяна от банди, които са отприщили все по-насилствени офанзиви една против друга, като цивилни, които живеят в Cite Soleil, са постоянно изнасилвани, бити или убивани.

Ulysse разпознава виновните като членове на бруклинската тайфа, водена от Габриел Жан-Пиер, най-известен като „ Ти Габриел “. Жан-Пиер също е водач на мощен гангстерски съюз, прочут като G-Pep, една от двете съперничещи обединения в Хаити.

Бруклинската тайфа има към 200 членове и управлява избрани общности в Cite Soleil, в това число Бруклин. Те вземат участие в изнудване, похищение на артикули и общо принуждение против цивилни, съгласно неотдавнашен отчет на Организация на обединените нации.

„ Коалицията G-Pep и нейните съдружници са мощно подсилени съдействие и диверсифицираха приходите си, по-специално посредством осъществяване на отвличания за откуп, което им разреши да укрепят бойния си потенциал “, се показва в отчета. посети болничния център Fontaine по-рано тази година, Ulysse сподели в изявление, че банди са го набелязвали персонално два пъти преди този момент. убийството през юли 2021 година на президента Жовенел Моис и броят на отвличанията и убийствата продължава да пораства.

По-рано тази година минимум 20 въоръжени членове на тайфа нахлуха в болница ръководен от Лекари без граници и отмъкна пациент от операционна зала. Престъпниците са получили достъп, откакто са симулирали животозастрашаващ незабавен случай, сподели организацията. > Репортерът на Associated Press Даника Кото в Сан Хуан, Пуерто Рико способства.

Свързани тематики

Водещи истории

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР