Стотици миньори и енергетици се събраха пред Културния дом в

...
Стотици миньори и енергетици се събраха пред Културния дом в
Коментари Харесай

Миньори и енергетици заплашиха властта с масови протести

Стотици миньори и енергетици се събраха пред Културния дом в Раднево, където трябваше да стартира разискването на Териториалния проект за обективен преход.

Заместник-министърът на енергетиката Красимир Ненов беше посрещнат с крясъци “Оставка ” от протестиращите. Синдикалните водачи отхвърлиха да изслушат представителите на властта и заплашиха с нови митинги.

А заместник-министърът изясни, че дейната работа по проектите е почнала едвам преди няколко месеца.

“По проектите се работи от няколко години, но работата е била незадоволителна, по тази причина се работи интензивно от няколко месеци. Идеята сега е да срещнем сътрудниците с резултатите от актуализирането на проектите ”, разгласи Ненов.

Той отхвърли обвиняванията на ГЕРБ, че финансирането е било разпределено сред избран кръг от компании. А протестиращите обясниха решението си да не беседват с ръководещите по този начин:

“Вчера в 01:30 получихме новите проекти. Как за 13-14 часа да ги разгледаме, да ги обсъдим, тъй като те бързат на следващия ден да ги предадат. Ние се усещаме изоставени ”.

Енергетиците остават в протестна подготвеност, с цел да бъдат чути техните претенции. Те упорстват проектите да се одобряват най-малко месец по-късно – в края на октомври. А съгласно периода, даден от Европейската комисия, проектите би трябвало да бъдат изпратени до на следващия ден.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР