Стотици милиони паунда на британските данъкоплатци са в ръцете на

...
Стотици милиони паунда на британските данъкоплатци са в ръцете на
Коментари Харесай

Британски компании с договори за 300 млн. паунда с Русия въпреки санкциите

Стотици милиони паунда на английските данъкоплатци са в ръцете на компании, които не престават да оперират в Русия, написа вестник „ Индипендънт “.

Правителството даже е подписало покупко-продажби за милиони с тези компании по време на към този момент почналата война в Украйна, разкрива изданието.

Англия има настоящи контракти на стойност към 300 милиона паунда с 15 мултинационални компании, които не престават да вършат бизнес с Русия, демонстрира разбор на „ Индипендънт “.

Министрите са били призовани да пресечен връзките си с тези компании и да прекратят договорите.

Повече от 600 компании се изтеглиха от Русия от началото на войната, само че 214 резервираха икономическото си наличие в страната, демонстрира пък изследване на Университета в Йейл.

Джак Лоу, който е помощник по програмата " Русия и Евразия " към Чатъм хаус, е представен от " Индипендънт " да споделя, че " тези компании на процедура убиват резултата от глобите и подкопават единния отговор на Запада на войната ".

Украинската депутатка Леся Василенко предизвестява, че " тези 15 компании, към момента настоящи в Русия и получаващи английски пари, непряко финансират военната машина на Владимир Путин ".

Еко и кои са упоменатите 15 компании, регистрирани във Англия - Amgen, Bureau Veritas, Cipla, Cloudfare, EDF, Engie, Gideon Richter, HiPP, Legrand, Lenovo, Orano, Pilkington, Signify, ThyssenKrupp и Veolia.

Някои от тези компании даже са подписали контракти по време на войната,. Например, Министерството на отбраната  е упълномощило контракт на английския клон на френския снабдител на газ и електричество EDF на стойност близо 8 милиона паунда на 23 март.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР