Стотици мексиканци демонстрираха в столицата на Мексико с искане за

...
Стотици мексиканци демонстрираха в столицата на Мексико с искане за
Коментари Харесай

Мексиканци искат да разберат съдбата на над 40 000 души в неизвестност

Стотици мексиканци демонстрираха в столицата на Мексико с искане за повече дейности да се узнае ориста на над 40 000 души от страната, които остават в неопределеност, предаде ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Искаме ги живи ", скандираха протестиращите, които се бяха събрали във връзка Международния ден на жертвите на принудително изгубване.

Пред постройката на правителството бе издигната художествена комбинация с цифрата 40 000, бели и червени цветя, фотоси на изчезнали лица и черни силуети, на които хората можеха да пишат послания.

Повечето жертви са в неопределеност от 2006 година Карла Куинтана от Националната комисия по издирванията съобщи, че от тази дата са открити 3024 всеобщи гроба и над 4800 тела, доста от които към момента не са разпознати.

Правителството на встъпилия в служба на 1 декември президент Андрес Мануел Лопес Обрадор увери, че откриването на изчезналите е негов приоритет и че ще допусне Комитета на Организация на обединените нации против насилственото изгубване на хора да проверява в Мексико.

Изчезванията се приписват основно на проведената престъпност и на силите за сигурност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР