Стотици лоялни на Кремъл мотористи под знамето на мотоклуб Нощни

...
Стотици лоялни на Кремъл мотористи под знамето на мотоклуб Нощни
Коментари Харесай

Прокремълските Нощни вълци с поход на победата из Европа, мечтаят да влязат в Берлин на 9 май

Стотици лоялни на Кремъл мотористи под знамето на мотоклуб " Нощни вълци " излязоха по улиците на Москва за " патриотично " шествие из Европа. Мотоколоната, ръководена от създателя и водач на клуба Александър Залдастанов, прочут като " Хирурга ", има за цел да приключи ралито в Берлин до 9 май.

Няколко участници в ралито развяваха съветски и руски флагове. Някои от тях бяха закрепили на моторите си буквата " Z " - знак на " специфичната военна интервенция на Русия " в Украйна, почнала през февруари 2022 година

Наречено " пътищата на успеха ", шествието одобри обичайния девиз на съветската атака в Украйна: " Ние не оставяме своите ".

Според уредниците автопоходът възнамерява да доближи до 1 май град Волгоград. Мотоциклетистите ще продължат пътуването си към района Донбас в Източна Украйна, където се водят тежки боеве, и ще раздават филантропична помощ на цивилни жители и съветски бойци.

" Жителите на Донбас и ние, ние сме едни и същи хора ", съобщи 34-годишният Артьом пред Агенция Франс Прес.

Залдастанов, който се дефинира като " другар " на съветския президент Владимир Путин, е подложен на западни наказания поради поддръжката си за анексирането на Крим от Русия през 2014 година и съветската атака в Украйна. През май 2015 година му беше неразрешено да влиза в Полша, където искаше да провежда " мотоциклетно рали на успеха " в цяла Европа. Забраната провокира гнева на съветската дипломация.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР