Стотици жители на Смолян излязоха на протестно шествие в подкрепа

...
Стотици жители на Смолян излязоха на протестно шествие в подкрепа
Коментари Харесай

Роми с колове запалиха Смолян

Стотици поданици на Смолян излязоха на протестно шествие в поддръжка на 27-годишният Георги Кадиев, който беше свиреп пребит.
Въпреки че нападателите на мъжа са задържани в градът напрежението остава.

Георги Кадиев се намира в отделението по Неврохирургия на пловдивската болница с заплаха за живота. Той е със строшен череп, а лекарите се борят за живота му.

Никой към този момент не е разказал от първо лице по какъв начин и за какво Георги Кадиев е в неврохирургията. Знае се, че реагира с юмруци на държанието на двама младежи по отношение на малолетно момиче. А те му отвръщат с дървени колове. Нападателите му остават за непрекъснато в ареста, с обвинявания за причияване на междинна телесна щета и безчинство

Нападателите на Георги не са от Смолян. Смята се, че са от ромски генезис. Брат му твърди, че той не ги е познавал преди сбиването.

Георги Кадиев бе опериран по неотложност в нощта против неделя в Клиниката по неврохирургия в УМБАЛ „ Св. Георги” в Пловдив. Състоянието на 27-годишният мъж след интервенцията е устойчиво. Причината да се наложи незабавната хирургическа намеса е бил хематом в мозъка.

На 6 юли към 13 часа до ученическия интернат над Строителния колеж в смолянския квартал Георги Кадиев бил атакуван от двама роми. Единият от нападателите му бил обучаван от майката на Георги във компанията, в която дамата работи.

Днес се чака огромен митинг в Асеновград след ромското нахлуване над млади спортисти. От там към този момент изрекоха поддръжка към протестиращите в Смолян.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР