Стотици жители на Харманли излязоха днес на протест срещу Регистрационно-приемателния

...
Стотици жители на Харманли излязоха днес на протест срещу Регистрационно-приемателния
Коментари Харесай

Стотици жители на Харманли протестираха срещу бежански център в града

Стотици поданици на Харманли излязоха през днешния ден на митинг против Регистрационно-приемателния център (РПЦ) за бежанци в града. Недоволните се събраха пред постройката на локалното читалище и се насочиха на шествие към центъра с развети флагове и плакати.

Всички се надяваме някой най-после да чуе нашите претенции. Свидетели сме на закононарушения и нарушавания на публичния ред от страна на мигрантите. Засега споровете са единствено сред тях, само че въпрос на време е това да се промени, сподели един от уредниците, Венцислав Господинов.

Той уточни, че крайната цел на харманлийци е лагерът да смени статута си, като се трансформира в център от затворен вид. Дотогава недоволните желаят в него да могат да обитават единствено фамилии, а потенциалът да бъде стеснен до 400 души.

Искаме умерено да може да употребяваме местата за отдих и спорт в града, той да бъде чист и спретнат. Заради несигурността сме принудени да затваряме у дома децата и фамилиите си, безчет са проблемите с лагера, добави и Иван Иванов от Инициативния комитет.

Организаторите подчертаха, че нямат никакви политически претенции. Сред недоволните бяха видяни и претенденти за локалната власт, само че всички обявиха пред Българска телеграфна агенция, че са тук като жители. Полицейското наличие бе засилено.

Шествието бе подкрепено и от рокери от локалния клуб " Чакалите " и от мотористи от страната, и даже моторист от прилежаща Гърция. На протест пред портала на РПЦ протестиращите сложиха своите претенции. Началникът на центъра Румен Тинчев отговаряше на множеството въпроси на недоволните. Според него обстановката не е е тежка - нито с извършители на вечерния час, които са малко, нито във връзка с заболели от заразни заболявания. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР