Стотици жертви на коронавируса се погребват в импровизирани братски могили

...
Стотици жертви на коронавируса се погребват в импровизирани братски могили
Коментари Харесай

Не е за хора със слаби сърца: В Ню Йорк багер копае огромен масов гроб, тирове карат ковчезите ВИДЕО

Стотици жертви на ковид се погребват в спонтанни приятелски могили край Ню Йорк. Шокиращата панорама съживява загатна за чумата от Средновековието, когато броят на умрелите е бил толкоз огромен, че те не са били погребвани настрана, а в ями или са били напряко изгаряни.

За последните 24 часа Съединени американски щати записаха 1 783 смъртни случая, като общият им брой е 16 478. Най-мрачна е картината в щата Ню Йорк, където единствено за последния ден има 779 смъртни случая, а общият им брой е 6 298.



Но мракът, обзел Ню Йорк, не свършва дотук. Изправен пред очевидната неспособност да се оправи с прииждащите трупове, щатът е разкрил злокобен метод да обезпечи безконечен дом за самотните си или небогати поданици, изгубили борбата с COVID-19.

Властите в Ню Йорк са наели служащи, които погребват мъртви в поле на остров Харт – остров, прочут с тъжното си минало като място на психиатрична клиника, подслон за бездомни, комуна за наркозависими и поправително учебно заведение.



Градът употребява остров Харт, с цел да погребва нюйоркчани с липса на родственици или чието семейство не е в положение да провежда заравяне, оповестява „ Дъ Хил “.

Около 25 тела се погребват всяка седмица от нископлатени пандизчии, работещи на острова, който се намира на източния бряг на градския квартал Бронкс и е наличен единствено с лодка.

Този брой стартира да се усилва през март, когато новият ковид се популяризира бързо, трансформирайки Ню Йорк в епицентър на световната пандемия.

„ На острова са погребвани към две дузини тела дневно, пет дни в седмицата “, споделя Джейсън Керстън, представител на службата, която съблюдава погребенията.

Преди да бъдат заровени, мъртвите се увиват в чували и по-късно се слагат в борови ковчези. Името на умрелия се надписва с огромни букви на всеки ковчег, което ще помогне при положение, че тялото би трябвало да бъде изровено. Телата се заравят в дълги тесни окопи, изкопани от багери.





„ Добавени са два нови окопа, ако имаме потребност от тях “, сподели Керстън.

„ За да оказват помощ на фона на скока на смъртността от COVID-19, от основния затвор в града бяха наети служащи по контракт “, добави той.



В четвъртък сутринта е видяна баржа с хладилна камера на борда, в която има към две дузини трупове, прецизира БГНЕС.

Говорителката на градския Център по медицински въпроси Ая Уорти-Дейвис, сподели, че островът е употребен като място за краткотрайни гробове, в случай че смъртните случаи превишат потенциала на моргата в града.

„ Центърът може да съхранява към 800 до 900 тела в своите здания и има място за предпазване на към 4 000 тела в към 40 хладилни камери “, сподели Уорти-Дейвис.

Друг остров южно от Харт, Островът на Рандал в Ийст Ривър, се употребява като паркинг за десетки празни хладилни камиони за превозване сред градските лечебни заведения.

Градски здравни чиновници бяха видяни също в четвъртък да трансферират тела от два камиона в три катафалки, изпратени от погребални домове.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР