Стотици хора започнаха изкачването до връх Шипка. Въпреки препоръките да

...
Стотици хора започнаха изкачването до връх Шипка. Въпреки препоръките да
Коментари Харесай

Стотици хора тръгнаха към връх Шипка

Стотици хора започнаха изкачването до връх Шипка. Въпреки рекомендациите да няма скупчване на хора поради ковид и върлуващия грип, българите се стичат към паметното за Освобождението на България място. Сред хората има и значително деца.
" Чувството е неповторимо. Идвам, тъй като съм българка ", съобщи пред Нова телевизия една жена. Нашите предци са били наясно, че Трети март няма да ни сплотява до дъно, само че ще ни демонстрира, че ние - българите, сме имали опция да участваме в освободителното дело. Това съобщи доктор Чавдар Ангелов, шеф на Национален природонаучен музей „ Шипка - Бузлуджа”. " Държавата ни е резултат на всичко това, което се е случило преди години. Празникът ни обединява”, съобщи той.

Проф. Милко Палангурски описа, че паметникът " Шипка " е публично открит през 1934 година " Причината за късното му основаване е, че всяко хубаво нещо у нас става постепенно. Откриването му е обвързано с настоящата политика в България. През тази година се подписва Балканският пакт. Имало и е преврат”, сподели проф. Палангурски.

И подсети за подписването на Балканския пакт и за военния прелом, които " са били нужни " за сплотяването на обществото и е било добър мотив, счита историкът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР