Стотици хора се събраха в Пакистан, за да протестират срещу

...
Стотици хора се събраха в Пакистан, за да протестират срещу
Коментари Харесай

Протестиращи в Пакисан поискаха освобождаването на осъден за корупция бивш премиер

Стотици хора се събраха в Пакистан, с цел да стачкуват против присъдата на някогашния министър-председател на страната Имран Хан. Протестът беше проведен от партията на Хан в Патика, в покрайнините на Музафарабад, столицата на управлявания от Пакистан Кашмир. Протестиращите шестваха по улиците, носейки партийни флагове и скандирайки лозунги, осъждащи присъдата на Хан. Бившият министър председател е прекарал нощта в строго охраняван затвор, откакто е бил задържан в дома си.
Осъждаме ареста на Имран Хан. Правителството е нарушило човешките права. Съдът наруши закона и справедливостта. Ние ще продължим напред дружно с Имран Хан и Пакистан малко по малко.
Сумера Джарал, покровител на Имран Хан

Съдът осъди Хан на три години затвор за корупция, което може да постави завършек на бъдещето му в политиката. Критиците настояват, че напъните да се вкара Хан зад решетките са политически стимулирани и са се засилили преди изборите, които би трябвало да се проведат по-късно тази година. Те считат, че известността на Хан и огромната му база от поддръжници съставляват опасност за ръководещата коалиция и нейните поддръжници в лицето на пакистанската войска.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР