Стотици хора нахлуха в главното летище в руския регион Дагестан

...
Стотици хора нахлуха в главното летище в руския регион Дагестан
Коментари Харесай

Стотици щурмуваха летището в Русия в антисемитски бунт заради пристигането на самолет от Израел

Стотици хора нахлуха в основното летище в съветския район Дагестан и на площадката за кацане в неделя, скандирайки антисемитски лозунги и търсейки пасажери, идващи с полет от Тел Авив, Израел, оповестиха съветските новинарски организации и обществените медии.

Руските вести оповестиха, че тълпата е обкръжила самолета, който принадлежи на съветския транспортьор Red Wings.

Властите затвориха летището в Махачкала, столицата на преобладаващо мюсюлманския район, и полицията се насочи към оборудването. Министерството на здравеопазването на Дагестан заяви, че повече от 20 души са ранени, като двама са в сериозно положение. В него се споделя, че измежду ранените има служители на реда и цивилни.

Видео в обществените медии демонстрира по какъв начин някои от тълпата развяват палестински флагове, а други се пробват да преобърнат полицейска кола. Чуват се извиквания на антисемитски лозунги и някои от тълпата преглеждаха паспортите на идващите пасажери, явно в опит да разпознават кои са израелци.

„ Съединените щати уверено осъждат антисемитските митинги в Дагестан, Русия “, сподели в изказване представителят на Съвета за национална сигурност Адриен Уотсън. „ Съединените щати недвусмислено застават зад цялата еврейска общественост, защото сме очевидци на международен скок на антисемитизма. Никога няма опрощение или опрощение за антисемитизма. “

В изказване в неделя вечерта кабинетът на израелския министър председател Бенямин Нетаняху сподели, че Израел „ чака съветските правоприлагащи органи да защитят сигурността на всички израелски жители и евреи, където и да се намират, и да работят уверено против бунтовниците и против дивото подстрекаване, ориентирано против евреи и израелци “.

Офисът на Нетаняху добави, че израелският дипломат в Русия работи с Русия, с цел да резервира израелците и евреите в сигурност.

Министерството на вътрешните работи на Севернокавказкия федерален окръг на Русия, където се намира Дагестан, сподели, че записите от камерите за видеонаблюдение ще бъдат употребявани за определяне на самоличността на тези, които са щурмували летището и че забърканите ще бъдат изправени пред съда.

Докато изрази поддръжката си за палестинците в Газа, районното държавно управление на Дагестан прикани жителите да запазят успокоение и да не вземат участие в сходни митинги.

„ Призоваваме жителите на републиката да се отнасят настоящата обстановка в света с схващане. Федералните управляващи и интернационалните организации поставят всички старания за реализиране на преустановяване на огъня против цивилните в Газа... призоваваме жителите на републиката да не се поддават на провокациите на деструктивни групи и да не основават суматоха в обществото, " написа държавното управление на Дагестан в Telegram.

Върховният мюфтия на Дагестан, шейх Ахмад Афанди, прикани жителите да спрат безредиците на летището.

" Грешите. Този проблем не може да се позволи по този метод. Ние разбираме и възприемаме вашето отвращение доста мъчително.... Ще решим този въпрос по друг метод. Не с манифестации, само че уместно. Максимално самообладание и успокоение за вас ", сподели той във видео, оповестено в Telegram.

Губернаторът на Дагестан Сергей Меликов даде обещание последици за всеки, който е взел участие в насилието.

" Действията на събралите се през днешния ден на летището в Махачкала са жестоко нарушаване на закона!... Случилото се на нашето летище е възмутително и би трябвало да получи подобаваща оценка от правоприлагащите органи! И това несъмнено ще бъде направено! ", написа той в Telegram.

Той назова митингите " нож в гърба на тези, които са дали живота си за сигурността на Родината ", визирайки войната от 1999 година Дагестан и войски, които сега се бият в Украйна.

Руската организация за гражданска авиация, Росавиация, по-късно заяви, че летището е било разчистено, само че че летището ще остане затворено за идващи самолети до 6 ноември.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР