Стотици хора излязоха по улиците на Кемниц, за да протестират

...
Стотици хора излязоха по улиците на Кемниц, за да протестират
Коментари Харесай

Визитата на Меркел в Кемниц беше съпроводена от крайнодесни протести

Стотици хора излязоха по улиците на Кемниц, с цел да стачкуват против визитата на немския канцлер Ангела Меркел през вчерашния ден в града, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Много от крайнодесните протестиращи скандираха възгласи против Меркел като " предател на народа ", " върви си " и " Меркел би трябвало да си върви ".

Някои от протестиращите носеха тениски с обидни лозунги, доста от които включваха препратки към нацизма като да вземем за пример " Хайл Меркел ".

Много от протестиращите принадлежат към група, наричаща себе си " Меркелюгенд ", явно иронична отпратка към младежката организация по времето на Хитлер Хитлерюгенд.

Говорител на групата съпостави политиката на Меркел с тирания и някогашната източногерманска загадка полиция Щази.

Полицията оцени броя на протестиращите на към 2500. Тя съобщи, че са осъществени 16 нарушавания на закона, измежду които носене на забранен нож от стачкуващ и владеене на самоделно пиротехническо произведение.

Десет души били арестувани на централната жп гара за малко за инспекция на персоналните им карти.

При визитата си в Кемниц Меркел прикани хората да се опълчват на омразата и да отхвърлят " лъжите " за пакта на Организация на обединените нации за миграцията, съобщи Ройтерс.

" Когато има неистина, ние би трябвало да я изобличим ", сподели Меркел. Тя настоя, че пактът за миграцията е в полза на Германия, тъй като съгласно нея ще накара африканските и други страни да спрат незаконната миграция.

" Суверенитетът на страната няма да бъде оскърбен по никакъв метод. Ще имаме правото да продължим да творим наши лични закони ", сподели Меркел. Тя съобщи това в отговор на въпрос за какво Германия поддържа пакта, а други като Полша и Чехия не, отбелязва Ройтерс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР