Стотици хора излязоха по улиците на Кемниц, за да протестират

...
Стотици хора излязоха по улиците на Кемниц, за да протестират
Коментари Харесай

Визитата на Меркел в Кемниц беше съпроводена от крайнодесни протести

Стотици хора излязоха по улиците на Кемниц, с цел да стачкуват против визитата на немския канцлер Ангела Меркел през вчерашния ден в града, съобщи ДПА.

Много от крайнодесните протестиращи скандираха възгласи против Меркел като "изменник на народа ", "върви си " и "Меркел би трябвало да си върви ".

Някои от протестиращите носеха тениски с обидни лозунги, доста от които включваха препратки към нацизма като да вземем за пример "Хайл Меркел ".

Много от протестиращите принадлежат към група, наричаща себе си "Меркелюгенд ", явно иронична отпратка към младежката организация по времето на Хитлер Хитлерюгенд. Говорител на групата съпостави политиката на Меркел с тирания и някогашната източногерманска загадка полиция Щази.

Полицията оцени броя на протестиращите на към 2500. Тя съобщи, че са осъществени 16 нарушавания на закона, измежду които носене на забранен нож от стачкуващ и владеене на самоделно пиротехническо произведение.

Десет души били арестувани на централната жп гара за малко за инспекция на персоналните им карти.

При визитата си в Кемниц Меркел прикани хората да се опълчват на омразата и да отхвърлят "лъжите " за пакта на Организация на обединените нации за миграцията, съобщи Ройтерс.

"Когато има неистина, ние би трябвало да я изобличим ", сподели Меркел. Тя настоя, че пактът за миграцията е в полза на Германия, тъй като съгласно нея ще накара африканските и други страни да спрат незаконната миграция.

"Суверенитетът на страната няма да бъде оскърбен по никакъв метод. Ще имаме правото да продължим да творим наши лични закони ", сподели Меркел. Тя съобщи това в отговор на въпрос за какво Германия поддържа пакта, а други като Полша и Чехия не, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР