Стотици хора излязоха на протестно шествие в центъра на София

...
Стотици хора излязоха на протестно шествие в центъра на София
Коментари Харесай

Стотици поискаха Фандъкова да слезе, Борисов ги нахока

Стотици хора излязоха на протестно шествие в центъра на София под надпис „ Данче Слез”. Визира се кметът на града Йорданка Фандъкова и огромните проблеми на столицата през ръководството й – некачествените поправки, мръсният въздух, заличаването на културното завещание и други.

„ Нека тя да реши дали слизането ще го схване като да слезе при хората и да им чуе исканията” или да се отдръпна от поста си, съобщи Борис Бонев от „ Спаси София”. Организацията беше главен уредник на шествието.

Социалните мрежи избухнаха против асфалта на бул. Дондуков

2 години "Видими резултати " в София - напредък или неуспех

На него участваха общински съветници от няколко политически партии, в това число представители на главната съпротива от Българска социалистическа партия. Организаторите обаче бяха поискали да няма никаква партийна пропаганда и лозунги в границите на събитието.

Изтъкнатите от „ Спаси София” съществени аргументи за митинга са некачествените поправки, мръсният въздух, унищожаването на архитектурното завещание, презастрояването в някои квартали, неизползваемите велоалеи и положението на градския превоз, който съгласно деятелите е муден и безценен.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА ПОТРЕСАВАЩИЯ РЕМОНТ НА ДОНДУКОВ В ГАЛЕРИЯТА НИ

Протестът стартира от стълбите на Партийния дом, мина през бул. Дондуков – „ емблема на некачественото строителство в София”, по думите на Бонев. Ремонтът на значимата артерия продължи през лятото и есента, а проблемите с качеството му на няколко пъти доведоха до публично отвращение.

Впоследствие митинга зави по ул. „ Раковски”, с цел да стигне до постройката на Столична община на „ Московска”. Не отсъстваха крясъци "Оставка ".



По същото време кметът Фандъкова участваше в конгреса на партията й ГЕРБ, на която е зам.-председател, в „ Интер експо център” на „ Цариградско шосе”.

Там тя съобщи, че градът се развива с бързи темпове и че в никакъв случай не е крила проблемите. „ Важното е, че желая отстраняването им”, съобщи Фандъкова. През последните дни тя съобщи, че не е съществено да се желае отдръпването й.



Премиерът Бойко Борисов възприе по-твърда изразителност по отношение на протестиращите в София. Той ги дефинира като „ 100 индивида, 50 от БСП” и посочи, че преди неговия кметски мандат (2005-2009) и последвалото го ръководство на Фандъкова града е тънел в съсипия и не е имало даже един фонтан.

По данни на полицията в шествието в София са се присъединили сред 200 и 250 индивида.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР