Стотици хора демонстрираха в Южна Русия срещу комендантския час, въведен

...
Стотици хора демонстрираха в Южна Русия срещу комендантския час, въведен
Коментари Харесай

Стотици в Южна Русия протестираха срещу комендантски час

Стотици хора демонстрираха в Южна Русия против комендантския час, въведен поради пандемията от ковид, съобщи ДПА.

Във Владикавказ, столицата на Република Северна Осетия в севернокавказкия район, доста от участниците упрекваха управляващите в липса на бистрота в битката с вируса и недоволстваха, че губят работата си, оповестиха локални медии.

Според неправителствената организация "ОВД-инфо " е имало няколко ареста. Полицията е употребила и палки, уточни организацията.

Броят на участниците в неразрешения митинг се прави оценка на до 1500.

Заразените с ковид в Русия се усилиха с 10% за денонощие

Недоволството на хората беше ориентирано главно против районното държавно управление. Президентът на републиката, Вячеслав Битаров, бе освиркан от стачкуващите, откакто се появи за малко, се показва в известията.

Той от своя страна отбрани дейностите си по отношение на коронавирусната рецесия.

Да си останем вкъщи, е единственият метод да се борим с вируса, сподели Битаров. "Не съм измислил аз това заболяване ", добави той.

Броят на коронавирусните инфекции в Русия пораства бързо, отбелязва ДПА.

Вчера той набъбна с над 4200 до към 47 100 случая за цяла Русия. По публични данни дотук са умряли 405 души, инфектирани с вируса.Според управляващите 3440 души са оздравели.В Москва за денонощие са умряли още 29 пациенти с ковид и съпътстващи болести, те са на възраст сред 31 и 94 години, заяви нощес локалният действен щаб за битка с вируса, представен от ТАСС. С това общият брой на смъртните случаи в столицата става 233.

Руският президент Владимир Путин съобщи, че пикът на епидемията занапред следва, само че уточни, че вирусът към този момент не е в положение да се популяризира толкоз бързо. "Това обаче не трябва по никакъв метод да ни успокоява ", сподели Путин.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР