Стотици хиляди вече са последователите на Facebook група, в която

...
Стотици хиляди вече са последователите на Facebook група, в която
Коментари Харесай

Творчество с кауза: Как майки помагат на деца с увреждания

Стотици хиляди към този момент са почитателите на Фейсбук група, в която поддържат майки на деца с увреждания.

В групата може да намерите свещи, бижута, картички, чаши, които са ръчно направени и основани с доста обич. Средствата отиват за лекуването и подобряването на живота на децата.

Една от майките в групата " Купи подарък от майка на дете с увреждане " Невена Илиевa описа пред камерата на " Фокус "  как се е включила към групата и за направата на куклите, с които взима присъединяване.

" Присъединих се преди 2 години. Моя позната, която беше в нея, ме осведоми и ме посъветва да опитвам. Започнах с направата на коледни джуджета и ангелчета, а когато ги разгласих имаше доста огромен интерес. След това ми пристигна концепцията за кукла, която да е потребна за дома ", описа Невена Илиева.

Под думите ѝ самата направа на една кукла лишава към 4 часа.

" Най-хубавото е, когато някой клиент е удовлетворен от това, което си направил и това му доставя голямо благополучие. Това е най-големият подарък, който всяка една майка от нас, получава. Най-специфичното, което са желали да изработя е кукла като Круела де Вил, която беше огромно предизвикателство за мен. Искали са също Гонзо и Попай - Моряка. Правя кукли за деца - аутисти. Радвам се, че тази група съществува, с цел да мога да усмихвам хората ", добави Невена Илиева.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР