Стотици хиляди животи, разруха и много бежанци – войната в

...
Стотици хиляди животи, разруха и много бежанци – войната в
Коментари Харесай

В Харков: Ежедневни бомбардировки, а децата учат в метрото

Стотици хиляди животи, съсипия и доста бежанци – войната в Украйна две години по-късно.

Харков е с мащабите на София, а квартал „ Северна Салтовка “ е колкото столичния квартал „ Люлин “. Преди две години, когато стартира войната още на втория ден съветската войска стига тъкмо до този квартал.

„ На някой от местата има по един-двама души в блок. Разрушените блокове се събарят. Харков е в тежка обстановка, защото той е подложен на ежедневни бомбардировки. През септември 2022 година, когато украинската войска направи своята сполучлива контраатака тя съумя да оттласне съветската войска от Харков “, описа журналистът Стоян Георгиев.

Той изясни, че Харковска област към този миг е в центъра на събитията и след завладяването на Авдеевка ще бъде най-горещата точка на спора. „ От всички източници от едната и от другата страна излиза наяве, че се струпват съществени сили при град Купянск, който е на към 100 км от Харков. Там сега се организира наложителна евакуация на популацията. Самият Харков е в доста тежко състояние, тъй като е прекомерно покрай съветската граница – на 35 км. Противовъздушната защита на Украйна доста мъчно прихваща балистичните ракети “, добави Стоян Георгиев.

„ Ежедневието в Харков е доста мъчно, защото в 21 часа светлините в града угасват, с цел да не могат да бъдат виждани задачите от съветската войска. Децата вървят на учебно заведение в метрото, тъй като някои от учебните заведения към този момент са разрушени “, изясни той.
ТЕМА преди 25 минути 447 преди 7 часа 2181 преди 21 часа 2472
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР