Стотици граждани на Хасково препълниха централния градски площад "Свобода" за

...
Стотици граждани на Хасково препълниха централния градски площад "Свобода" за
Коментари Харесай

Стотици граждани препълниха площад Свобода в Хасково за 3 март

Стотици жители на Хасково препълниха централния градски площад "Свобода " за честването на националния празник 3 март. Отбелязването на 141-годишнината от Освобождението стартира по-рано с издигането на родния трикольор пред постройката на Общината в наличието на почетен часовой.

След това шествието се отпрви към паметника на незнайния войник за церемонията по полагане на венци и цветя. Днес ние посрещаме празника със заслужена горделивост, тъй като българското Освобождение не ни е обещано безплатно, а е извоювано с доста кръв. 3 март не е просто празник, а орис, сподели в словото си кметът на общината Добри Беливанов.

България, това сме ние. Затова и нашият народен танц е хорото. Хващаме се за ръце, обединени тръгваме напред и няма кой да ни спре, означи регионалният шеф Станислав Дечев. От този незабравим ден българската нация застана почтено паралелно с другите страни в Европа по този начин, както мечтаеха нашите национални герои, уточни депутатът Евгения Ангелова.

Честването на националния празник продължи на откритата сцена на площада с концерт в поддръжка на самодейността "Пробуждане с хоро ". На подиума първи се качи Представителен фолклорен отбор "Хасково " с живописен началник Ана Димитрова, като още 4 фолклорни обединения са планувани за присъединяване. Празничната стратегия ще продължи в 19.00 часа в спектакъл "Иван Димов ", където ще концертира общинският камерен оркестър. В програмата са творби от български създатели.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР