Стотици граждани на Босна и Херцеговина, Черна гора, Албания и

...
Стотици граждани на Босна и Херцеговина, Черна гора, Албания и
Коментари Харесай

Чужденци получават безплатна ваксинация срещу коронавирус в Сърбия

Стотици жители на Босна и Херцеговина, Черна гора, Албания и Република Северна Македония се втурнаха към, с цел да получат безвъзмездна имунизация. Това стана, откакто Белград разгласи, че чужденците в страната могат да се ваксинират против COVID-19, съобщи Ройтерс.
Докато доста страни на Балканите и в Европа страдат от закъснение на доставките и незадоволителни количества ваксини, Сърбия разтръби за триумфите си в обезпечаването на ваксини от няколко разнообразни производители. Председателят на Стопанската камара Марко Чадеж сподели в сряда, че камарата е осигурила 10 000 дози ваксина за предприемачи от района. " Всички ние сме един район и единствено дружно можем да се преборим с тази злина ", сподели Чадеж пред публицисти.
 Вучич: Сърбия към този момент не е онази изтощена и опустошена страна Вучич: Сърбия към този момент не е онази изтощена и опустошена страна
" Сърбия в никакъв случай няма да не помни експанзията на НАТО през 1999 година " Това съобщи сръбският президент Александър Вучич, обръщайки се към хората...
Стопанската камара е упълномощена да обезпечи 10 000 дози ваксини за предприемачи и техни служащи, сподели за Ройтерс източник от държавното управление, поискал анонимност. " Дойдох тук, тъй като имунизациите в никакъв случай няма да дойдат в Босна. Накрая може и да дойдат, само че ще бъде късно ", споделя Елма от Босна и Херцеговина, която е пътувала 5 часа, с цел да се имунизира в Сърбия.
Критици от района споделят, че сръбският президент Александър Вучич употребява имунизациите, с цел да ускори въздействието на страната си - обвиняване, което той отхвърля. Сърбия сега употребява имунизациите на Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, съветската Спутник V и китайската Синофарм. Сключените покупко-продажби й разрешават да заеме, съгласно известията на държавното управление, второ място по имунизации в Европа след Англия. По публични данни в страната със 7 милиона население към този момент са имунизирани над 2,2 милиона жители.
От януари насам Сърбия подари ваксини на Босна и Херцеговина, Черна гора и Република Северна Македония. Новините за щедростта й към този момент се разпространиха и отвън Балканите. Даниел Биндернагел, немски психиатър от Швейцария, сподели за Ройтерс, че е пътувал до Сърбия и е съумял да се записва за имунизация на сръбския държавен уебсайт. " Това е доста добре за мен. Опитах в Швейцария и Германия. Аз съм доктор, само че не можах ", сподели Биндернагел, представен от.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР