Стотици деца се поклониха пред паметника на Васил Левски след

...
Стотици деца се поклониха пред паметника на Васил Левски след
Коментари Харесай

Малки и големи пловдивчани почетоха паметта на Апостола СНИМКИ

Стотици деца се поклониха пред паметника на Васил Левски след възпоменателната гала във връзка 150-годишнината от гибелта му. Цветя на Бунарджика сервираха младежи от доста пловдивски учебни заведения и малчуганите от детските градини „ Чучулига “ и „ Зора “, написа

Церемонията водеше актрисата от Драматичен спектакъл – Пловдив Мария Генчева, а слово произнесе еднинадесетокласникът Емил Манчев от Езикова гимназия-Пловдив.

„ Събрали сме се, с цел да почетем индивида, положил основите на национално-освободителното придвижване, а както знаем, в случай че основите са здрави, и делото е сполучливо. Всяка година почитаме паметта му, само че това е за ден-два или три. Закачаме портретите му на стената, само че дали това е задоволително. Левски ни е завещал една единствена своя фантазия - за чиста и свята република. И това с подмяна на живота му. Да се огледаме – успяхме ли? Заслужаваме ли да се назовем потомци на този популярен българин “, сподели гимназистът Манчев. Той напомни и веруюто на Апостола на свободата за приятелство без оглед и вяра.

Ученикът прикани да загърбим разликите за една обединени и сплотена България, открита към съседите си и света.

А хубавото време евентуално способства за наличието на забележителен брой пловдивчани, които с цвете в ръка почетоха делото на националния ни воин Левски.  

Галерия:

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР