Стотици безстопанствени петли и кокошки тероризират обитателите на тихо предградие

...
Стотици безстопанствени петли и кокошки тероризират обитателите на тихо предградие
Коментари Харесай

Стотици безстопанствени петли и кокошки тероризират жители на Окланд

Стотици безстопанствени петли и кокошки тероризират жителите на безшумно предградие на Окланд и притеглят пълчища от големи плъхове, заяви в. "Дейли мейл ".

Още преди карантината да блокира живота в Титиранги в края на март, локалните се бореха с към 250 безстопанствени птици. Ситуацията се утежнява, откакто излиза наяве, че пернатите вредят на корените на застрашеното дърво каури. А храната, която милозливи хора им оставят, в допълнение притегля и плъхове "като котки ", съгласно описания в локалните медии.

Петли от близо 20 породи будят семейство в симитлийско село

Преди карантината наети от локалните управляващи експерти съумяват да заловят и да реалокират 248 от птиците, само че след карантината се оказва, че популацията още веднъж е налице и фрапантно се е нараснала.

Внезапният взрив в популацията най-вероятно се дължи на обстоятелството, че измежду локалните има човек, който скрито е траял да оставя храна и птиците са се върнали, позволява Грег Пресланд от градската администрация. Той предизвестява, че птиците ще стават от ден на ден и повече, в случай че локалните хора не престават да ги хранят.

Петли и крави тормозят новите селяни в България

Проблемът поражда още през 2008 година, когато гражданин на предградието пуска на независимост две кокошки, които си бил купил за развъждане.

Освен опасността за застрашения тип дърво и напастта от гризачи, хората се оплакват от непрекъснатия звук от птиците и замърсяването на улиците. Има обаче и локални поданици, които се радват на кокошките и се любуват на събуждането с кукуригането на петлите, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР