Стотици арестувани по целия свят, след като сайт за детска

...
Стотици арестувани по целия свят, след като сайт за детска
Коментари Харесай

Разбиха сайт с детска порнография, над 300 арестувани по целия

Стотици задържани по целия свят, откакто уебсайт за детска порнография в даркуеб беше разрушен от управляващите през март 2018 година Сайтът продавал против биткойни достъп до ужасяващи видеоклипове на полово принуждение над деца.

Обвинения са повдигнати против 337 консуматори от 12 разнообразни страни. Сред обвинените е и хипотетичният началник на уеб страницата, 23-годишният южнокореец Йон Ву Сон.
Уебсайтът, основан в Южна Корея, наименуван „ Welcome To Video “, е продавал за криптовалутата биткойн достъп до 250 000 видеоклипа на полово принуждение над деца, в това число и изнасилвания на дребни деца.

Властите оповестиха, че на страницата за качване на видео имало надпис, който гласял: „ Не качвайте порно с възрастни “. Служители от Съединени американски щати, Англия и Южна Корея дефинираха мрежата като една от най-големите, разпространяваща детска порнография, с която в миналото са се сблъсквали.

Помощник генералният прокурор на Съединени американски щати Брайън Бенчковски съобщи: " Местата в даркуеб, които печелят от половата употреба на деца, са измежду най-гнусните и укорими форми на незаконно държание ". Най-малко 23 малолетни жертви, които са били насилвани интензивно от потребителите на уеб страницата, са избавени в Съединени американски щати, Англия и Испания, заяви Министерството на правораздаването на Съединени американски щати. Много деца във видеоклиповете към момента не са разпознати.

Сайтът разполагал с голяма библиотека от изображения, които в никакъв случай не са виждани от органите на реда и е образец за това, което управляващите споделят, че е детонация на наличие от полово принуждение онлайн.

Сайтът е един от първите уеб страници, които продават детска порнография против биткойни, което разрешава на потребителите да скрият самоличността си по време на финансовите транзакции. Страницата е събрала минимум 370 000 $ в биткойни, преди да бъде закрита през март 2018 година Уебсайтовете в даркуеб като „ Welcome To Video “ са основани по този начин, че да бъдат невъзможни за намиране онлайн и към момента не е ясно по какъв начин управляващите са съумели да намерят и смъкват уеб страницата.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР