Стотина жители на Габрово излязоха на нов мирен протест. Недоволството

...
Стотина жители на Габрово излязоха на нов мирен протест. Недоволството
Коментари Харесай

Стотина жители на Габрово излязоха на нов мирен протест

Стотина поданици на Габрово излязоха на нов кротичък митинг. Недоволството им е против експанзията и неспазването на разпоредбите и законите от ромското население, както и поради нанесения побой над продавач в магазин. Протестът е по-малоброен от вчерашния, съобщи БНР.

Протестиращите ще потърсят поддръжка от Общината, от държавната власт и от институциите. Полицейското наличие в града остава засилено, макар че ситуацията е спокойна, а множеството от ромските къщи са празни.

Тази вечер към 50 протестиращи се събраха и пред полицейския сектор в града, несъгласни с оставката на шефа на ОД на МВР-Габрово по искане на премиера Борисов.

Вчера се организира най-масовия досега митинг против експанзията, откакто преди седмица трима души от ромски генезис нанесоха побой на магазинер. Демонстрацията мина без произшествия, откакто полицията задържа лица, въоръжени с боксове, палки и бомбички. Около 2000 души извършиха площада пред постройката на Общината нощес. Очакванията за всеобщ митинг се извършиха, само че не и за включването на стачкуващи от други градове. Жандармеристите блокираха пътя на стачкуващите към домовете на ромски семейства в региона на квартал „ Колелото “ и като жест на положителни планове смъкнаха шлемовете си пред множеството.

Снощи потърпевшият Венцислав Иванов се причисли към митинга и от трибуната изиска да има правдивост.

Кметът Таня Христова благодари на жителите на Габрово за това, че са чули апела за здрав разсъдък и увери: „ Всеки един апел е чут. Всичко, което е в компетенциите ми като кмет, ще го направя, а всичко, което е отвън компетенциите на Общината, ще направя нужното, с цел да доближи до тези, които са директно ангажирани “.

По време на снощния митинг подписката с предлагането за подмяна на наказването „ санкция “ с углавен труд е било подкрепено от 700 души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР