Стопяване на разликата между Мая Манолова и Йорданка Фандъкова в

...
Стопяване на разликата между Мая Манолова и Йорданка Фандъкова в
Коментари Харесай

Маркет линкс: Манолова води на Фандъкова в рамките на статистическата грешка

Стопяване на разликата сред Мая Манолова и Йорданка Фандъкова в конкуренцията за кмет на София демонстрира най-новото изследване на социологическата организация " Маркет линкс ". То е направено по поръчка на бТВ и беше оповестено в сряда вечерта. Нагласите на гласоподавателите са тествани измежду 500 души в столицата над 18 година в интервала 23-28 септември по метода на директно персонално изявление.

Ако изборите бяха през днешния ден издигнатата от предприемчив комитет Мая Манолова би получила 27.4 на 100 от гласовете, до момента в който актуалният кмет Йорданка Фандъкова събира 25.8 на 100.

Разликата от 1.6% е в границите на статистическата неточност, а дистанцията сред двете се съкратява спрямо август, когато беше 5%.

Електоратът на ГЕРБ е доста по-мобилизиран от този, който застава зад Манолова, разяснява Христина Тодорова от " Маркет линкс ".

Проучването демонстрира още, че претендентът на " Демократична България " арх. Борислав Игнатов би взел 10.9% от гласовете на гласоподавателите в София. Подкрепата за него се резервира в границите на поддръжката за политическата мощ, която го издига, е коментарът на организацията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР