Стопкадър Нова ТвОбщопрактикуващ лекар изрази мнение за ръста на случаите

...
Стопкадър Нова ТвОбщопрактикуващ лекар изрази мнение за ръста на случаите
Коментари Харесай

Лекар обяви застрашени ли сме от епидемия от коклюш

Стопкадър Нова Тв

Общопрактикуващ доктор изрази мнение за растежа на случаите с коклюш у нас.

Според данни на Националния център за заразни и паразитни заболявания те са нарастнали с 30 пъти от януари до март спрямо този интервал през предходната година.

Ако през 2023-та за тези три месеца случаите са били 4, в този момент са 114.

Д-р Мирослав Спасов сподели, че имаме ваксина, с която разполагаме, само че в случай че родителите откажат да я слагат на децата си, пораждат затруднения.

Примерно, сметнете го, в България има 4000 фамилни лекари и една майка, в случай че откаже да ваксинира детето си, то значи евентуално, че 4000 деца могат да се разболеят от коклюш. Тоест, това е едно задоволително огромно ядро, с цел да избухне зараза в България, сподели в „ Пресечна точка “ доктор Спасов.  

Така че, в случай че постоянно се имунизираме, без да има пропуски на имунизационния календар на децата, може да се оправим с това заболяване. Не единствено за коклюш, той е и за морбили и за другите болести, добави той.

За страдание българинът не слуша какво приказват експертите. Една протрахирана кашлица може да насочи към тези диагноза, естествено, и тестване, в случай че родителите благоволят да го създадат самия тест, с цел да имаме ясна диагностика, съобщи още по Нова Тв Спасов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР