Стопкадър Нова ТвНапрегната ситуация край германската столица.Горски пожар се разрази

...
Стопкадър Нова ТвНапрегната ситуация край германската столица.Горски пожар се разрази
Коментари Харесай

Взрив в склад за боеприпаси до Берлин

Стопкадър Нова Тв

Напрегната обстановка край немската столица.

Горски пожар се развихри рано тази заран в местността Грюневалд сред Берлин и Потссам, се споделя в оповестено в Twitter известие на оперативната работа в Берлин.

Пожарът е породен от експлозия на склад, където полицията складира муниции за утилизация или заличаване посредством следен гърмеж. Най-често там биват унищожавани невзривени и открити по време на строителни работи снаряди от интервала на войната. Там се складират и иззетите подправени фойерверки. Засега не е ясно какво е провокирало гърмежа.

„ Намираме се на един километър от пожара. Пожарът се популяризира бързо. Все още е рисково за живота да се приближите до мястото на пожара, на назад във времето към момента се чуват мощни детонации ", споделя пред NTV представителят на противопожарната работа Томас Кирхщайн, написа gong.bg.

Ситуацията там остава сложна поради вероятни повторни детонации. Противопожарната работа работи координирано с други ведомства и организации, а за приемането на информация се употребяват дронове.

Според Кирхщайн, пожарът е изпепелил 1,5 ха гора, само че няма заплаха за жилищните здания. Все отново се предлага жителите на намиращите се наоколо региони да не отварят прозорците и да изключат климатиците. Затворена е краткотрайно жп линията, както и автомагистралата сред Берлин и Потстдам.

An ammunition warehouse caught fire 50 km from Berlin.
— JimBim777 (@KDima777)
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР