Стопкадър Нова ТвНадявам се газът да стане по-евтин, тъй като

...
Стопкадър Нова ТвНадявам се газът да стане по-евтин, тъй като
Коментари Харесай

Дацов: Залежите в Черно море могат да решат проблема на България с газта

Стопкадър Нова Тв

Надявам се газът да стане по-евтин, защото аз съм на газ. Но тази цена не може да падне безпределно по простата причина, че има арбитраж и този арбитраж е сред производителите, които доставят сега с танкери-газовози. Те дали в Европа ще продават или Ав зия, обичайно цените в Азия са релативно високи и просто поради рецесията сега, какъв брой пъти скочиха цените на газта нямам визия, само че равнището на газта, която се продава в Азия, ще бъде онази най-ниска мъртва точка, в която могат да паднат цените и ще бъде отново доста по-високо.

Така разяснява в " Пресечна точка " по Нова Тв финансистът Любомир Дацов информациите от КЕВР, че цената на гази ще е по-ниска до Нова година.

В края на краищата това е краткосрочно решение на този проблем и би трябвало да се търси някакво дълготрайно решение, а има няколко благоприятни условия. Аз доста, доста нямам доверие, че подземен в България има кой знае какви огромни количества газ, без значение че всякакви хора описват приказки, само че за сметка на това, най-малко доколкото съм осведомен, в Черно море има много огромни находища. Има нови технологии за добиване и в случай че технологията напредне, се чака в границите на идващите 45 години тази технология към този момент да бъде промишлена. Тоест, България ще има опция, изключително в случай че влага и се приготви за това нещо, да има автентичен източник на газ, който да доставя евтина сила, добави Дацов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР