Стопкадър Нова ТвМистерията около щурма на Капитолия се разплита.Разследването на

...
Стопкадър Нова ТвМистерията около щурма на Капитолия се разплита.Разследването на
Коментари Харесай

Разследващите: Доналд Тръмп е подтикнал свои поддръжници за щурма на Капитолия

Стопкадър Нова Тв

Мистерията към щурма на Капитолия се разплита.

Разследването на комисията в Камарата на представителите в Съединени американски щати, приковало най-голямо медийно внимание след абсурда “Уотъргейт “, заключи през вчерашния ден, че някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп съзнателно е популяризирал погрешни изказвания за изборите през 2020 година и е предизвикал навалица от свои поддръжници да щурмуват Капитолия в Съединени американски щати, съобщи ДПА.

Дългоочакваният отчет от осем глави на специфичната комисия на Камарата на представителите на Съединени американски щати, проверяваща щурма от 6 януари 2021 година, дава опция за заблуждение под наказателна отговорност на Тръмп и други лица, забъркани в протеста.

В понеделник комисията гласоподава да внесе констатациите си в министерството на правораздаването за вероятно наказателно гонене. Сред заключенията има четири вероятни обвинявания против Тръмп на федерално равнище, в това число и няколко обвинявания за подкрепяне на участвалите в щурма. Министерството на правораздаването организира свое лично следствие на нападението от 6 януари, при което починаха петима души.

Докладът, оповестен през вчерашния ден, включва нови детайлности, също така, което комисията показа по време на девет обществени чувания тази година. Той също по този начин разказва по какъв начин Тръмп и неговите съдружници са възнамерявали да анулират резултатите от президентските избори през 2020 година, употребявайки щатски законодателни събрания и съдилища. Разследването, траяло 18 месеца, взе повече от 1000 показания, част от които са на хора от най-тесния кръг на Тръмп, чиновници на кабинета и членове на фамилията му.

Председателят на анкетната комисия Бени Томпсън сподели в понеделник, че по-голямата част от събрания материал, който не съдържа класифицирана информация, ще стане обществен преди края на годината. Очаква се през идващите дни комисията да разгласява четири спомагателни приложения към отчета.

Докладът евентуално е последното деяние на двупартийната комисия по случая.

Републиканците, които ще поемат контрола над Камарата на представителите на 3 януари, споделиха, че не възнамеряват да продължат следствието на комисията. Всъщност водачът на малцинството в Камарата на представителите Кевин Маккарти и любимец за ръководител идната година, сподели, че републиканците може да проверяват работата на самата комисия. По тази причина комисията пробва допустимо най-бързо да направи обществено притежание отчета и доказателствата по случая, написа vesti.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР