Стопкадър бТВЛидерът на Възраждане“ обвини премиера, че лъже за Шенген.Костадин

...
Стопкадър бТВЛидерът на Възраждане“ обвини премиера, че лъже за Шенген.Костадин
Коментари Харесай

Костадинов: Митничарите връзват парчета с връзки за обувки, за запълват дупките на оградата на границата

Стопкадър бТВ

Лидерът на „ Възраждане “ упрекна премиера, че лъже за Шенген.

Костадин Костадинов сподели също, че неотдавна е посетил границата и е открил, че на оградата има доста дупки, и счита, че на този стадий не сме в положение да спрем бежанците.

Ето какво съобщи Костадинов в „ Лице “ в лице “ по бТВ:

С числа, с обстоятелства, с цитати от европейски отчети от Европейската организация за убежището, особено отчета за убежището за 2023 година, ние показахме ясно и изрично, че нещата, които Денков приказва, са неистина.

Имаме всички учредения да се тормозим, че държавното управление е попдисало една доста неприятна договорка за България, тъй като действително отваря вратата пред опцията нашата страна да се трансформира в един голям бежански лагер.

Правителство на Австрия за предходната година, както сподели Денков, е поискало единствено 193-ма души да бъдат върнати, незаконни мигранти, в България. Той излъга, тъй като в действителност държавното управление на Австрия е поискало 6900 души да бъдат върнати в България, а просто нашата страна се е произнесла единствено по 193 от тези претенции. За другите 6700 не се произнесла към момента и тук в действителност австрийците настояха прецизно, както беше записано в съглашението или както беше оповестено от медиите, прецизно да използван Дъблинския протокол.

Иначе казано да ги приберем в България, макар че за тези 6900 бежанци, никой не може да каже дали фактически дали те са минавали през България.

През предходната година сред 150 000 и 300 000 мигранти са пробвали да преминат през България. Представете си, че от тях остават вероятно половината. Това са по 100 хиляди на година жестоко. Ние не можем да кажем фактически какъв брой са, само че фактът е, че единствено 22 000 са поискали леговище. Колко обаче са тези, които са минали през България, без да изискат леговище. Защото никой не желае леговище в България и всички знаем за какво, поради ниския стандарт. Знаете какво значи 100 000 на година, ние понижаваме с по 100 000 души на година и в същото време ще се усилваме с по 100 000 незаконни мигранти. За предходната година статистиката демонстрира, че 177 000 до 19 ноември, 177 000 бежанци съгласно данните на Министерство на вътрешните работи са пробвали да влязат в нашата страна. От тях 52% са хора от Сирия, а останалите са от Афганистан, Мароко, Алжир и по този начин нататък. Представете си защо става въпрос. След 10 години тук ще има един милион незаконни мигранти.

Наскоро посетих границата ни. Там има дупка до дупка, а оградата се прескача без проблем. Нашите митничари запълват дупките до оградата с части подръчно, вързани с връзки за обувки. Взех няколко части и ще ги покажа в Народното събрание другата седмица. Видях от нашата страна и биваци на мигранти. Всичко това го няма от турската страна на границата, тъй като там нещата се управляват.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР