Стопкадър бТВИсторик разкри нови данни за произхода на българите.Хунската империя

...
Стопкадър бТВИсторик разкри нови данни за произхода на българите.Хунската империя
Коментари Харесай

Историкът Чобанов: Нашите корени могат да бъдат проследени до Атила

Стопкадър бТВ

Историк разкри нови данни за произхода на българите.

„ Хунската империя на Атила е владеела доста нации. Един от тях са прабългарите. Вярно е, че нашите следи могат да бъдат проследени до Атила “, сподели в студиото на „ Тази заран “ по бТВ доцент доктор Тодор Чобанов, историк от Институт за балканистика с център по тракология към Българска академия на науките.

По думите му няма сибирски сигнал и археологически данни за връзка с Азия на прабългарите. Той бе безапелационен, че прабългарите са индоевропейци. Те са пребивали в Централна Европа, по Дунав, от времето на Атила.

Трупата им е на Събора в Рожен, където са построили собствен лагер с юрти, в който описват за антични ритуали, танци и бойни техники

Новата книга на Чобанов „ Произходът на българите. Дебатът в 21 век “ е отдадена на произхода на българите, разкрива нови обстоятелства от античната ни история. В нея в детайли се преглеждат въпросите от кое място се появяват българите, какви са корените ни и какво е общото сред античните и днешните българи.

Чобанов разяснява, че книгата споделя за огромните български учени, които са положили старания да съберат информация за предците ни.

„ Всяка тематика за история е обрасли в легенди. В книгата обаче сме стъпили напълно в университетски начала, археология, геномика. Доказали сме, че прабългарите не са били капка в славянското море. Те са били многочислен народ, който е оставил генетичен и културен отпечатък в средновековните българи. Средновековните българи сме ние “, сподели Чобанов.

Средновековните българи са се родили от три съставния елемент. Най-доминиращ е прабългарският. Имаме и славянски съставен елемент. Имаме и съставен елемент от смесването с локалното население.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР