Стопкадър бТВПетел следи какво се случва, след като Йоан Матев

...
Стопкадър бТВПетел следи какво се случва, след като Йоан Матев
Коментари Харесай

Вуйчото на Георги Игнатов: Гого няма да се върне, Йоан Матев да се разкае в затвора

Стопкадър бТВ

" Петел " следи какво се случва, откакто Йоан Матев получи дефинитивна присъда за ликвидиране в Борисовата градина.

Окончателна присъда за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина от 2015 година. Йоан Матев е наказан на шест години и шест месеца затвор. Осем години след убийството на 15-годишното момче се срещаме с вуйчо му.

„ На 2 юни 2015 година в 11:43 ч. той идва и заколва невъзмутимо Гого – Георги Игнатов “, спомня си пред бТВ вуйчото на Георги Илиян Георгиев. Илиян е схванал за окончателното решение на Върховния касационен съд тази заран.

„ Съдът по този начин е решил, одобряваме го, само че въпреки всичко можеше да бъде малко повече, той малко повече да полежи в пандиза, може би там нещо да се случи в съзнанието му, в подсъзнанието му и той да осмисли действието си ", добави Георгиев.

Йоан Матев е съден като малолетен, тъй като сега на убийството не е навършил 18 години. Задържан е през 2017 година след година и девет месеца следствие. От април 2020 година Матев е под домакински арест. Пред управляващите той е оповестил, че ще изтърпява мярката си за неотклонение на адрес в покрайнините на София. 

Преди и по-късно за по няколко месеца е на независимост с мярка „ подписка “. Всеки ден в ареста се равнява дневно в пандиза. Дългият интервал у дома също ще се отрази, коментира юристът му. Така на процедура Йоан Матев ще остане в ареста за интервал сред две и три години. От Министерството на правораздаването прецизираха за bTV, че присъдата към този момент е приведена в деяние и от събота Матев е в пандиза.

А за околните на Георги остава вярата престоят на Йоан Матев там да докара до смяна.  „ Друго нищо не може да се случи. Гого няма да се върне, Йоан Матев няма да направи по този начин, че Гого да възкръсне. Той би трябвало доста надълбоко да се замисли какво е направил и да се разкае в пандиза “, сподели още вуйчото на Георги Илиян Георгиев. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР