Стопкадър БНТПолицията в наш град разки незаконен бизнес.При съвместна акция

...
Стопкадър БНТПолицията в наш град разки незаконен бизнес.При съвместна акция
Коментари Харесай

Разбиха нелегална фабрика за цигари в Севлиево

Стопкадър Българска национална телевизия

Полицията в наш град разки противозаконен бизнес.

При взаимна акция на ДАНС и Агенция " Митници " в района на Севлиево е разрушена незаконна фабрика за произвеждане на цигари.

В един от цеховете на предприятието спецполицаите са разкрили към 4 милиона къса цигари и голямо количество нарязан тютюн. Щетата от бюджета от неплатен данък възлиза на 1,5 милиона лв.. По случая има и арестувани.

Екипите на Агенция " Митници " и ДАНС влезнали в складово помещение в местността " Шербана " край Севлиево и открили, че то е изцяло оборудвано за незаконно произвеждане на цигари. В него има машини за рязане и сушене на тютюн, поточна линия за пакетиране и пакетиране на цигарите.

" Установени са към 4 милиона къса цигари, към 3500 кг нарязан тютюн, подготвен за вложение в тютюнево произведение и към 35 палета с тютюнев шкарт - това са бракувани цигари в хода на производството. Това, което мога да прибавя е, че по наша преценка се допуска, че фабриката работи от скоро. Това се удостоверява и от съществуването на огромно количество бракувани тютюневи произведения ", сподели за Българска национална телевизия Пламен Павлов, зам.-директор на Агенция " Митници ".

Откритите цигари са от марка, която не се продава у нас, само че е известна в Западна Европа. Разследващите са спрели незаконния индустриален развой.

" Машините са работили, като на място са открити седем непознати жители - трима жители на Молдова, трима жители на Украйна и един с двойно поданство, които са разпитани навреме пред арбитър, в качеството им на очевидци, като работата с тях продължава ", изясни Маруся Димитрова, наблюдаващ прокурор.

Задържани са двама души, които са притежатели на склада. Повдигнати обвинявания към момента няма.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР