Стопанският факултет на Софийския университет Св.Климент Охридски и Сдружението на

...
Стопанският факултет на Софийския университет Св.Климент Охридски и Сдружението на
Коментари Харесай

Стопанският факултет на СУ и Сдружението на завършилите FEBA Alumni получиха най-голямото еднократно дарение в историята си от 1 милион лева

Стопанският факултет на Софийския университет " Св.Климент Охридски " и Сдружението на приключилите факултета (FEBA Alumni) получиха най-голямото еднократно подаяние. То е в размер от 1 млн. лева, а донорът е неизвестен.

" Това е най-голямото еднократно подаяние в историята на Стопанския факултет и Сдружението на приключилите Стопанския факултет (FEBA Alumni Club) ". Това разяснява пред money.bg деканът на Стопанския факултет доцент доктор Атанас Георгиев.

Той заяви още, че FEBA Alumni Club е получавал и многочислени дарения за студентски и кандидатстудентски стипендии, литература, техника, съоръжение и усъвършенстване на образователната база на Стопанския факултет през 20-те години от своето основаване на 1 юли 2004 година

Според известието на Сдружението анонимният донор е поискал през всяка от идващите 10 образователни години  да бъдат отпускани стипендии за месечна прехрана на студенти и възпитаници.

Стипендиите ще бъдат разпределени по този начин:
Предвидени за до 15 стипендии за студенти от Стопански факултет на СУ Св. Климент Охридски, които са със статут на обществено слаби и/или са изгубили единия или двамата си родители; минималният междинен нужен триумф от предходния учебен срок би трябвало да бъде над 5.00 10 стипендии за възпитаници на Софийска математическа гимназия " Паисий Хилендарски " до 6 стипендии за студенти с най-малък триумф от предходния учебен срок над 5.50 до 5 стипендии за възпитаници от учебни заведения, с които Стопанският факултет на СУ и FEBA Alumni Club имат партньорски връзки  Студентите у нас към този момент няма да заплащат такси в университетите
Студентите у нас към този момент няма да заплащат такси в университетите

Таксите за студенти и докторанти в държавните вузове отпадат, ще се поемат от страната

Сдружението на приключилите Стопанския факултет е основано през 2004 година от някогашни студенти. Целите, които си слага още тогава, са от възстановяване на материалната база на факултета и възобновяване на библиотеката с електронни издания и чуждоезикова периодика до привличане на спонсори и обезпечаване на стажове и стипендии за студентите.

Миналата година Стопанският факултет на Софийския университет влезе в топ 300 на най-хубавите бизнес учебни заведения в света - три негови магистърски стратегии получиха акредитация от Асоциацията на MBAs (AMBA) - интернационална организация в следдипломното бизнес образование, оповестиха тогава от висшето учебно заведение.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР