Стопанската академия Димитър А. Ценов в Свищов занапред ще си

...
Стопанската академия Димитър А. Ценов в Свищов занапред ще си
Коментари Харесай

Стопанската академия в Свищов сключи партньорство със Съюза на българите в Кипър

Стопанската академия „ Димитър А. Ценов ” в Свищов отсега нататък ще си партнира със Съюза на българите в Кипър. Договорът за съдействие подписаха ректорът на академията доцент доктор Иван Марчевски и зам.-председателят на най-старата българска организация на острова на Афродита – Калин Павлов. Целта на съглашението е развиване на съдействието и подсилване на връзките сред двете институции в региона на културата, научната, спортната и други действия.Ще си партнират и при присъединяване в планове по национални и интернационалните грантови стратегии.

Подписването на контракта бе предшествано от срещи и диалози сред двете страни. През октомври 2017 година заместник-ректорът на Стопанска академия по „ Студентска политика и институционални връзки “ – доцент доктор Николай Нинов и гл. ас. доктор Юлиян Господинов – координатор „ Образователен маркетинг “ в Академичен център за кариерно консултиране и връзки с обществеността, реализираха работна аудиенция в Република Кипър по покана на някогашни ученици на свищовското висше учебно заведение.

В рамките на визитата бяха извършени срещи с представители на български учебни заведения и Съюза на българите в Кипър в разнообразни градове, по време на които бяха разисквани и благоприятни условия за бъдещото съдействие. Желанието на Стопанска академия и на СБК е посредством реализиране на партньорството да бъдат подкрепяни и подпомагани българчетата от Кипър, които приключват междинното си обучение и желаят да се завърнат в родината си като студенти в едно от най-елитните висши стопански учебни заведения в България.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР