Стомашен вирус повали част от спортистите в един от официалните

...
Стомашен вирус повали част от спортистите в един от официалните
Коментари Харесай

Стомашен вирус извади фаворита на 200 м от световното по лека атлетика

Стомашен вирус повали част от спортистите в един от формалните хотели за международното състезание по лека атлетика в Лондон, оповестиха уредниците. Сред известните имена, потърпевши от хранителното натравяне, е Айзак Маквала от Ботсвана, който бе заставен да се откаже от сериите на 200 метра тичане през вчерашния ден.

Той е лидер в международната класация в тази дисциплинираност и беше един от любимците за орден.

Шансовете на Маквала за златото във финала на 400 метра довечера също са считани за огромни, само че стомашното неразположение може да му попречи да даде най-хубавото от себе си.

Подобна е обстановката с ирландския играч на 400 метра с трудности Тома Бар, който също бе повален от стомашен вирус и не съумя да започва в полуфиналите на дисциплината през вчерашния ден.

" Чувствах се ужасно през вчерашния ден, само че вечерта бяха повален от гастроентерит. Цялата ми подготовка бе ориентирана към международното състезание и в този момент съм отчаян, че съм заставен да се отдръпва ", сподели Томас Бар.

Делегация, която идва за надпреварата през днешния ден от Германия, ще бъде настанена в различен хотел. От управата му изрично отхвърлиха обвиняванията и оповестиха, че източникът на заболяване не е при тях.

" Спазваме прецизно хигиеничния протокол. Засегнатите не са в контакт с други посетители и всички обществени места са изцяло дезинфекцирани ", обявиха още от хотела, представени от Би Би Си.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР