Столицата на България попада за първи път в топ 100

...
Столицата на България попада за първи път в топ 100
Коментари Харесай

София в Топ 100 на най-задръстените градове

Столицата на България попада за първи път в топ 100 на градовете с най-големи тапи в света и е сложена на 83-о място в показателя за трафика на компанията TomTom, представена от "Новини. бг ".

Софиянци губят по 38 минути дневно в очакване в тапи. На година това прави цели 144 часа, сочат данните на TomTom.

През 2016 година най-големите тапи в София са регистрирани на 20 май, петък. Заради тапите в столицата времето за пътешестване се удължава приблизително с 29%, като повече време се губи в тапите вечер, в сравнение с заран – вечерният час пик удължава времето за пътешестване с 66% по отношение на 58% за утринния час пик.

Тези индикатори слагат София на сходно ниво във връзка с тапите с Портланд, Лозана и Берлин.

Градът с най-големи тапи в света е Мексико, където трафикът удължава времето за пътешестване с 66%. Следват Банкок с 61% и Джакарта с 58%. Румънската столица Букурещ е градът с най-ужасяващи тапи в Европа – те удължават пътуването на локалните поданици с цели 50%. Това слага града на пето място в света, директно след китайския град Чунцин.

Десетката се добавя от Истанбул, Чънду, Рио де Жанейро, Тайнан и Пекин.

TomTom разгласява годишно класацията си, а последното й издание демонстрира, че на доста места напредването е същински пъкъл. В основата на показателя е равнището на запушване във всеки град, изразено в проценти. Средно равнище на запушване от 54%, да вземем за пример, значи, че водачът се нуждае от 54% повече време, с цел да измине нормалния си маршрут при съвършен трафик.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР